"Стижемо плате Хрвата за седам година, највећа сам звезда тамо": Председник Србије о економској позицији наше земље

Новости онлине

12. 06. 2020. у 23:06

Србији је важна ЕУ због економске сарадње, али и Кина, рекао је председник Александар Вучић.

Стижемо плате Хрвата за седам година, највећа сам звезда тамо: Председник Србије о економској позицији наше земље

Фото: Новости архива

- Причао сам да на дневном нивоу имамо проблем да испоручимо челик у Смедереву. Нико није дошао, Кинези су дошли. Можда вама не значи, али људима у Смедереву и те како значи - рекао је он гостујући у Првој Теми на Првој ТВ.


Он је подсетио и да су Кинези, осим што су спасили Смедерево, помогли и источној Србији, купујући РТБ Бор.


- Немачка запошљава 70.000 људи. Њихове фабрике нам такође помажу да имамо раст - рекао је Вучић.

Он је говорећи о томе што се у хрватским медијима често помиње ових дана, подсетио да Србија има снажнији економски раст.


- Највећа сам звезда тамо, ако сам тако негативна звезда, значи да сам нешто много добро урадио за Србију. Ја имам одличне односе. Са Румунијом, Бугарском, и Мађарском имам одличне односе, то су нам три највећа и најважнија односа у региону. Ја не могу да се извињавам ни за "Олују" и "Бљесак". Не могу и нећу. Нећу да понижавам наш народ који је прошао кроз патње - рекао је председник. - Желите ли да нам забраните да се економски такмичимо? Мислим да је то најлепше такмичење. Нисам никог увредио, само сам рекао да имамо јачи економски раст. Они су 200 година били испред нас, код њих је данас плата око 900 евра, код нас око 500. Ми ћемо ове године да имамо позитиван раст, и верујем да ћемо стићи њихиве плате за 7-9 година, а за БДП још брже - навео је.


- Први пут ми ту разлику смањујемо - нагласио је председник - Како мислите да стигнемо бруто домаће производње Немачке за 8 година?

- Ми смо парадигму сталног неуспеха, целог живота је све негативно. Први пут људи кажу да виде пруге, музеје, путеве - рекао је председник - то нису Вучићеви путеви, већ путеви грађана. Суштина је у томе да смо ту парадигму неуспеа променили, почињемо да видимо позитивно.

- Морамо да сачувамо мир и стабилност и нажалост ту ме боље разумеју жене него мушкарци. Успели смо да се извучемо из потпуног колапса. Говоре ми да се људи враћају у Србију. Имам наду да сачувамо 30 посто људи, а мислио сам да ће бити 10. Много се људи вратило у Србију после короне - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)