У ЧЕТВРТАК ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Синиша Мали - Оно што треба да се промени јесу кратки рокови

Novosti online

05. 12. 2021. у 12:10

МИНИСТАР финансија Синиша Мали рекао је да ће већ у четвртак, на седници Владе Србије, на дневном реду бити измене Закона о експропријацији, а да ће предлог тих измена бити готов у току данашњег дана.

У ЧЕТВРТАК ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Синиша Мали - Оно што треба да се промени јесу кратки рокови

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Он је сагласан са председником Александром Вучићем, који је јуче у разговору са становницима Јадра нагласио да су најспорније тачке кратки рокови и рекао да то мора да се промени.

- Очекујем да ћемо већ на наредној седници Владе имати измене Закона о експропријацији. Закон јесте у складу са Уставом, али оно што треба да се промени јесу кратки рокови. Ми ћемо колико данас направити предлог измене Закона, да бисмо до четвртка то већ имали на Влади, рекао је министар финансија. Како је нагласио, тај закон нема никакве везе са Рио Тинтом.

- У овом тренутку, сваки документ, било каква одлука везана за Рио Тинтом, далеко је од нас најмање годину дана. Тај закон нема никаве везе са овом компанијом. Сходно ономе што је председник рекао, изменићемо неке одредбе тог закона, казао је Мали.

Он је истакао да се никаква одлука о Рио Тинту неће доносити без неопходних студија и воље грађана.

- Ако се докаже да неће бити негативних утицаја на животну средину, онда ће се опет разговарати са грађанима и они ће моћи да одлуче шта је за њих најбоље, додао је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)