"ДЕЛТА СИТИ" ПРОМЕНИО ВЛАСНИКА: Српска компанија купила новобеоградски тржни центар, у њеном власништву већ "Ушће", "Бео" и "Имо аутлет"

Е. Р.

03. 12. 2021. у 07:20

ТРЖНИ центар "Делта сити" прешао је у руке Компаније MPC Properties, чији је власник бизнисмен Петар Матић.

ДЕЛТА СИТИ ПРОМЕНИО ВЛАСНИКА: Српска компанија купила новобеоградски тржни центар, у њеном власништву већ Ушће, Бео и Имо аутлет

Фото А. Станковић

Како су нам из ове фирме рекли, уговор о преузимању је раније потписан, а аквизиција је и званично окончана. И док о цени не желе да говоре, поједини страни портали пренели су, још у септембру, да је трансакција вредна 115 милиона евра. Спекулише се, међутим, да је центар коштао и који милион више.

Иначе, већина шопинг молова је већ у његовом власништву.

- Као регионални лидер у изградњи и управљању некретнинама, Компанија MPC Properties је купила "Делта сити" - наводи се у саопштењу ове фирме.

- Ова аквизиција је додатно оснажила MPC ритејл портфолио који чине шопинг центри "Ушће", "Бео", "Меркатор центар Београд" и "Имо аутлет центар".

Како објашњавају, "Делта сити" је један од најпосећенијих тржних центара, од 2007. када је отворен.

- Додајући свом порфолију овај успешан центар, MPC ће имати прилику да, користећи своју експертизу и најбољу праксу, побољша и унапреди искуство на овој шопинг дестинацији - поручују из ове фирме.

Фото Приватна архива

Према изјави Максенса Лијагреа, извршног директора MPC Properties, после ове аквизиције њихова ритејл мрежа броји чак пет шопинг центара и представља апсолутног лидера на домаћем тржишту.

Од када је отворен, пре 14 година, овај тржни центар је већ мењао власника. Подгорички и београдски шопинг мол "Делта сити" 2016. године је од бизнисмена Мирослава Мишковића купио јужноафрички инвестициони фонд "Хипроп инвестмент". Како су медији тада писали, уговор је потписан у Бечу. Трансакција је износила, наводно, 202,8 милиона евра. Од тога 127,8 милиона евра била је цена београдског шопинг мола, а црногорског 75 милиона. Сада, међутим, купац није желео да открива колико га је коштао новобеоградски тржни центар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)