ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Велика ствар за грађане Србије

Novosti online

01. 12. 2021. у 18:12

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић на ванредној конференцији за новинаре саопштио је сјајне вести за грађане Србије.

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Велика ствар за грађане Србије

Фото: Танјуг

Вучић је рекао да смо у трећем кварталу постигли одличне резултате - 7.7 одсто изности економски раст, и да смо сада сасвим сигурни, да ће стопа раста бити преко 7.5 одсто у Србији на нивоу целе године.

- Људи су то заслужили паметном политиком и добрим мерама које смо водили. То значи , не рачунајући Ирску због специфичности њиховог БДП, услед присуства међународних интернет гиганата, Србија ће кумулативно за 2020. и 2021. бити земља са највишом стопом раста - објаснио је он.

Казао је да је поносан на грађане и нашу земљу, што смо успели да будемо економија најбржег раста у Европи.

- Грађани су то заслужили радом, паметном политиком И добрим мерама. То ће значити бржи раст животног стандарда него у свим деловима Европе. Наравно не значи да смо јачи од Немачке, јер смо заостајали пет деценија, али значи да се брже приближавамо, нагласио је Вучић.

Пренео је да је разговарао са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовићем око управљања сировинама Србије унутар ЕУ, И заједничким пројектима на којима Србија треба да ради заједно са ЕУ.

- Разговарали смо како да имамо одрживост и обезбедимо напредак у управљању нашим сировинама. Како да не учествујемо само у трговини са ЕУ, примамо њихове инвестицие, већ заједнички правимо економију целог континента, казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)