РЕГИСТРАТОР ПИШЕ И ПОЛ: Измене Закона о привредним друштвима

С. Б.

01. 12. 2021. у 15:53

У Србији тренутно послује 32.733 привредних друштава чији су оснивачи жене и 96.949 предузетница. Од половине наредне године, као предмет регистрације у Агенцији за привредне регистре биће уписиван и податак о полу власника, директора и чланова привредних друштава и предузетника.

РЕГИСТРАТОР ПИШЕ И ПОЛ: Измене Закона о привредним друштвима

Фото: Танјуг

То ће омогућити прецизан увид у број компанија чије су власнице жене, бољу статистику и ефикасније формулисање државних програма подршке намењених привредницама, објавила је Привредна комора Србије.

- Женско предузетништво препознато је као велики економски потенцијал, па је потребно константно охрабривати даме да започну сопствено пословање, да се угледају на већ успешне привреднице и следе њихове примере, али и да квалитетно искористе финансијску помоћ која је опредељена за предузетнице - кажу у ПКС. - Усвајање иницијативе и њена примена од јуна 2022. године олакшаће ПКС праћење пословања привредница, праћење статистике о броју основаних/угашених привредних друштава основаних од стране жена, заступљеност сектора и делатности пословања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)