У ПОМОРАВЉУ ОТВАРАЈУ 455 РАДНИХ МЕСТА: Индијска компанија ауто-делова Motherson покренула погон у Ћуприји

С. Б.

26. 11. 2021. у 19:14

ИНДИЈСКА компанија Motherson у петак је у Ћуприји отворила још један погон. У њему ће, до краја 2025. године, бити запослено 455 радника. Производиће делове ентеријера за аутомобиле чувених брендова "ауди", "порше" и BMW. Изградња и опремање погона коштаће 38 милиона евра.

У ПОМОРАВЉУ ОТВАРАЈУ 455 РАДНИХ МЕСТА: Индијска компанија ауто-делова Motherson покренула погон у Ћуприји

Фото Танјуг

Ова компанија, како је истакла премијерка Ана Брнабић, настала је као породична компанија са само 14 долара. Данас је једна од најпрепознатљивих у свету аутомобилске индустрије.

- То је показатељ шта можемо све да урадимо када у нешто верујемо, када имамо добар тим и јасну визију. Након отварања фабрике индијске компаније Motherson у Ћуприји и још једне коју припремамо у Параћину, Поморавље ће се позиционирати као добра дестинација за инвестирање и привући ће нове компаније - рекла је председница Владе Србије. - Ћуприја и Поморавље имају нешто већу незапосленост од просечне незапослености у Србији и јако важно да у тај део долазе инвеститори.

Индијска групација Motherson основана је 1975. године и једна је од 21 највећих и најбрже растућих произвођача аутомобила у свету. У Србији је присутан од 2017. године, преко PKC Group која ради у Смедереву.

- Уверена сам да ћемо бити подједнако задовољни као и у пословањем у PKC Group у Смедерву - рекла је Брнабићева. - Када сам улазила у фабрику видела сам натпис: "Поносни смо што смо део Србије". И ми смо поносни што вас имамо у Србији, хвала вам на свему што сте урадили за моју земљу и што сте дали шансу Ћуприји.

Ова групација у Смедереву већ упошљава 4.000 људи. Спада међу најбрже растуће фирме у свету.

- Поморавље има светлу будућност када је реч о привредном развоју - нагласила је премијерка.

Фото Танјуг

Индијска компанија у свом саставу има велики број фирми и глобални је снабдевач решења за аутомобилску индустрију, од дизајна, до алата, обликовања, фарбања...

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПАРАЋИН

ДРЖАВА ће ускоро имати одличне вести за Параћин - рекла је премијерка Ана Брнабић. - То је нешто што смо раније обећали, на чему смо радили у протеклих више од годину дана, што приводимо крају и што ће поново бити један замајац. Он ће позиционирати Ћуприју и Параћин и Поморавље као добру дестинацију за инвестиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)