ПРЕСТИЖНА ОЗНАКА: Жиг "Чуваркућа" на више од 700 производа

Б.Ца.

26. 11. 2021. у 16:34

ВИШЕ од 700 пољопривредно-прехрамбених производа добило је у протеклих годину и по дана престижну ознаку домаћег порекла и врхунског квалитета Чуваркућа, која се додељује у оквиру пројекта „Стварaно у Србији" Привредне коморе Србије.

ПРЕСТИЖНА ОЗНАКА: Жиг Чуваркућа на више од 700 производа

Фото: Промо

У организацији Привредне коморе Србије, на 15. Сајму етно хране и пића у Београду, представили су се мали произвођачи добитници жига Чуваркућа, чији производи задовољавају најстроже прописе. Посетиоци су на штанду ПКС „Чуваркућа" имали прилику да се увере у квалитет домаћих намирница, млека, сирева, јогурта и павлаке, меда, пива и ракије, сокова и џемова, колача, и осталих производа направљених искључиво од сировина из наше земље.

Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију ПКС, позвао је све произвођаче чији су производи направљени у Србији од домаћих сировина, да аплицирају за жиг Чуваркућа путем сајта ПКС.

- Обзиром да је Србија земља здраве хране, а производимо је више од својих потреба, ПКС ће у наредном периоду промовисати Чуваркуће у иностранству како би се производи створени у нашој земљи позиционирали на међународним тржиштима - рекао је Богуновић.

Ненад Будимовић, секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа ПКС, изјавио је да поред сировине која мора да буде домаћег порекла, цео процес производње, такође, мора да буде у Србији.

- Чуваркућа даје додатни ветар у леђа малим произвођачима да буду видљивији на тржишту -  поручио је Будимовић и навео да 75 одсто вредности која се утроши за један производ, попут производње сировина, плата, пореза, остаје у Србији чиме се јача домаћа економија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)