ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Одобрено још новца за куће на селу

Б.Ца.

27. 10. 2021. у 17:54

ВЛАДА Србије је на данашњој седници одобрила додатна средстава за куповину кућа на селу. Биће додељено још 73 милиона динара младима за кров над главом, преко претходно одобрених пола милијарде.

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Одобрено још новца за куће на селу

Фото О. Радошевић

Интересовање за јавни конкурс Министарства за бригу о селу, за доделу бесповратних средстава младима за куповину кућа на селу, било је изузетно велико од када је расписан 28. јуна. Од тада је стигло више од 700 пријава, око 200 кућа већ купљено а у току је процедура о додели новца ѕа куповину још толико сеоских кућа. Због толиког интересовања, усвојена је измењена Уредба о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на терирторији Србије за 2021. годину.

За реализацију овог програма Влада је определила укупно 573 милиона динара. Према првобитном Програму било је намењено пола милијарде, а млади до 45 година, било брачни парови или у ванбрачној заједници, као и соамостални пољпопривредници могу до 1. новембра да конкурипшу за највише 1,2 милиона динара за куповину куће коју су већ пронашли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)