ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ: Почиње други циклус програма "Моја прва плата" - Ево до када можете да се пријавите

Танјуг

26. 10. 2021. у 16:09

МЛАДИ незапослени до 30 година живота, са средњим и високим образовањем могу да се пријаве до 31. октобра за други циклус програма "Моја прва плата", саопштила је данас Привредна комора Србије.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ: Почиње други циклус програма Моја прва плата - Ево до када можете да се пријавите

Новости

Пријава је могућа преко портала мојапрваплата.гов.рс а од програма "Моја прва плата" очекује се да омогући да се 10.000 младих оспособи за самосталан рад на конкретним пословима.

- Готово девет хиљада послодаваца тражи више од 25.000 хиљада младих особа за које је обезбеђено преко 15 хиљада различитих радних позиција - рекла је руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике у ПКС Мирјана Ковачевић.

Она је навела да је циљ програма подстицање запошљавања младих, уз претходну обуку за посао и стицање првих радних искустава, као и подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Младима са завршеном средњом школом обезбеђена је месечна накнада од 22.000 динара, а онима са високим образовањем 26.000 динара.

ПКС наводи да поред ових износа, послодавци могу новим младим колегама да исплате и додатна средства.

Програм "Моја прва плата" спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ОД РУГЛА ГРАДА ДО ЛУКСУЗНОГ НАСЕЉА: Београд на води - некад и сад

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)