КУПЦУ СПРЕМАН ПЛАН ЗА ГРАДЊУ: Агенција за лиценцирање стечајних управника продаје Индустрију мотора и трактора

С. Б.

26. 10. 2021. у 10:55

ПРОДАЈУ се објекти некадашње "Индустрије мотора и трактора" на Новом Београду. Део су стечајне масе овог предузећа. На јавном надметању биће укупно 77 некретнина. Све се воде на Земунску улицу број 26. Већина је укњижена као власништво ИМТ, а 22 се воде као ванкњижно власништво. Почетна цена ове имовине је 8,3 милијарде динара. Потенцијални купци извесно треба да размишљају о градњи станова и канцеларија. Нацрт плана детаљне регулације, који је тренутно на јавном увиду, на овој локацији предвиђа ницање новог насеља - махом стамбене и комерцијалне намене.

КУПЦУ СПРЕМАН ПЛАН ЗА ГРАДЊУ: Агенција за лиценцирање стечајних управника продаје Индустрију мотора и трактора

Објекти београдског ИМТ / Фото Н. Фифић

У трку за имовину некадашњег гиганта могу да уђу сви који, за почетак, уплате милион динара ради откупа продајне документације. Рок за уплату депозита, који износи 3,3 милијарде динара, истиче 15. новембра. Потенцијални купци образац за учешће у јавном надметању морају да поднесу до 17. новембра. Уколико буде заинтересованих, надметање ће се одржати 22. новембра.

Урбанисти су између улица Јурија Гагарина и Земунске уцртали 5.093 будућа стана. На 47,8 хектара једног дана живеће непуних 15.000 стаовника. Планери предвиђају да ће на овом месту расти најмање хиљаду деце вртићког узраста, па су три локације уписане за вртиће, али се предвиђају и четири депаданса. Има места за две основне школе, јер би будуће насеље могло да има најмање 1.300 деце ђачког узраста. Уцртано је и око 150.000 квадрата комерцијалних садржаја. У њима, као и школама, радило би најмање 1.700 људи. Јавни увид у нацрт плана могућ је до 10. новембра.

На овој локацији су се некада успешно производили трактори. Фирма је отишла у стечај крајем 2015. године. Привредни суд у Београду отворио је поступак због трајније неспособности плаћања. Помињало се да дуг ИМТ-а износи око 186 милиона евра. Најуспешнија година ове фирме била је 1989. Тада је са ИМТ-ових трака у продају отишло чак 48.000 трактора. Пред стечај успевали су да их саставе свега десетак у годину дана.

ТРАКТОРИ ИЗ ЈАРКОВЦА

ТРАКТОРИ са ознаком ИМТ и даље се производе и то у општини Сечањ. Производња је у власништву индијске компаније "Тафе". Она је пре неколико година купила за 66,8 милиона динара право на интелектуалну својину ИМТ-а, која укључује бренд, нацрте дизајна и ауторска права, као и некретнине у Јарковцу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)