ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ГРАЂАНЕ: Огласиле се грчке агенције - хоће ли бити повраћаја новца српским туристима?

Танјуг

25. 10. 2021. у 16:54

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да је Грчка потврдила да неће бити продужења Уредбе о заменским ваучерима, тако да ће грчке агенције морати да врате новац нашим агенцијама односно грађанима Србије који нису користили ваучере.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ГРАЂАНЕ: Огласиле се грчке агенције - хоће ли бити повраћаја новца српским туристима?

Фото архива

Министарка Матић је објавила на инстаграму да је разговарала онлајн на ту тему са грчким министром туризма Василисом Кикилиасом.

Туристичке агенције су код нас као један од разлога зашто не могу да врате новац наводиле и да поједине земље међу којима је и Грчка продужавају важење уредбе и тако им као партнерима у Србији одлажу повраћај новца.

Фото: Танјуг

 

- Даљу, веома успешну сарадњу Србије и Грчке у туристичком сектору настављам са новим министром туризма Василисом Кикилиасом. Разговарали смо о Уредби о заменским ваучерима која је на снази у Грчкој. Грчка страна је потврдила да неће бити продужења ове уредбе од стране грдцких власти и грчке агенције ће, такође, морати да врате новац грађанима који нису искористили ваучере - навела је Матићева.

Наша земља је прошле године усвојила уредбу којом је омогућено да сви грађани који су уплатили туристичке аранжмане до 15. марта имају могућност да са агенцијама договоре заменско путовање које могу да искористе до 31. децембра 2021. и да ако заменско путовање не буде реализовано до тада, имају право на повраћај уплаћеног новца до 15. јануара 2022.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ПРЕДСТАВЉЕНО БОРБЕНО ВОЗИЛО "ЛАЗАНСКИ": Отворен Сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2021"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)