СВАДБЕ СВЕ СКУПЉЕ: Расту цене прославе венчања, две трећине термина већ заказано

Novosti online

23. 10. 2021. у 21:14

СВАДБЕ поскупљују од следеће године, а већ две трећине термина је попуњено, кажу из Ивент индустрије Србије.

СВАДБЕ СВЕ СКУПЉЕ: Расту цене прославе венчања, две трећине термина већ заказано

Фото: Депоситпхотос

Бошко Бубања из Ивент индустрије Србије за "Блиц" каже да се због тренутне епидемиолошке ситуације и "изјава доктора да се вирус највише шири на оваквим догађајима", многи младенци одлучују да откажу свабде.

Према његовим речима, била је навала у летњем периоду зато што су сви они који су планирали свадбу за април, мај и јун одложили за лето и јесен, међутим са порастом броја заражених крајем августа и почетком септембра добар број младенаца је одлучио да откаже весеље.

То је трећина свадби, а већина младенаца који су одлучили да одложе окупљање, определила се за наредну годину.

- У највећем броју ивент центара, односно ресторана који се баве организовањем оваквих догађаја, попуњеност термина јза следећу годину је већ преко 70 одсто. Тако да следеће године, уколико ствари буду у нормали, очекује се повећан број свадби за око 30 одсто, односно између 35.0000 и 37.000 прослава - каже Бубања.

Сада се уговарају свадбе за следећу годину, па и цене. Како каже Бубања, још у фебруару и марту ове године, угоститељи су упозоравали да ће доћи до пораста цена.

- Пре свега због кадрова, због пораста трошкова према запосленима. Велики број њих је отишао у Хрватску, Словенију, Црну Гору и тако даље, па да би се овде задржали, плате су скочиле за конобаре, куваре, шанкере, за сигурно 50 одсто. И то је једна од ствари која утиче на повећање цена - објаснио је Бубања.

Он додаје да је осим тога скочила цена енергената, да расту и цене намирница, те да је неминовно било да порасту цене прослава, што је тренутно око 5 до 10 одсто, али и да не би требало више да расту.

- То није раст којим би ми требало да надокнадимо минусе из претходног периода, јер не можемо да их надокнадимо са тим. То је просто директан пораст трошка који ми имамо - закључује Бубања.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)