БУРА У СИНДИКАТУ ЕПС: Један огранак протестовао због положаја радника, други тврди да то није скуп рудара

Е. Б. Т.

22. 10. 2021. у 19:21

ВРШИЛАЦ дужности директора "Електропривреде Србије" Милорад Грчић одбацио је тврдње које је у петак ујутру на протесту испред седишта тог предузећа изнео Милан Ђорђевић, из Синдиката радника ЕПС-а, и оптужио га за ширење лажних вести и панике.

БУРА У СИНДИКАТУ ЕПС: Један огранак протестовао због положаја радника,  други тврди да то није скуп рудара

Зграда ЕПС

Чланови овог синдиката су рекли да су се окупили да би исказали своје незадовољство стањем у ЕПС-у и положајем радника. Након тога је Синдикална организација "ЕПС Колубара" саопштила да не учествује у том протесту, и да то није скуп рудара, јер су они своје ставове изнели на збору у Келенићу.

- Све што је Ђорђевић изговорио је лаж, а с обзиром на то да помиње уцене и насиље које не постоји, опасном реториком доводи у заблуду запослене и прети протестом, својим понашањем чини кривично дело због изношења неистина и ширења панике - истакао је Грчић. - ЕПС ће о овоме обавестити све надлежне институције. Ђорђевић, који је смењени председник Синдиката радника ЕПС, својевољно је променио договор да разговарају у петак у 11.00 и накнадно позвао своје присталице да у 9.00 протестују испред зграде ЕПС. Зато не видим разлог да се у таквим условима води било какав разговор.

Он је додао да је, у међувремену, и званично обавештен да је пет синдикалних организација напустило Ђорђевићев синдикат, те се доводи у питање даље важење Статута и до сада постојећа организација тог синдиката. Како истиче, главни разлог његовог беса и напада је то што су им одузете синдикалне привилегије, а службене аутомобиле користили су и у приватне сврхе.

На овом протесту, Ђорђевић је као главне захтеве, навео да се радницима ЕПС-а испоручи угаљ за огрев домаћинстава и да им се врате зараде које су, како тврди, без основа смањиване. Он тврди и да унутрашња контрола ЕПС-а снима, прислушкује и прати запослене и деградира или отпушта неподобне. Најавио је да ће се протест наставити, ако не дође до договора са пословодством, а није искључио ни генерални штрајк.

НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ЗА ГРАЂАНЕ

ЦЕНА струје за грађане Србије се неће мењати, а стабилност испоруке електричне енергије је загарантована упркос кризи на глобалном тржишту - истакао је у петак в. д. директора јавног предузећа "Електропривреде Србије" Милорад Грчић. - Испоставило се да су многе одлуке ЕПС-а биле оправдане и Србија је електроенергетски независна од спољних фактора.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)