ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СТАНА: Жута коверта променила живот Ани Рмуш

Novosti online

22. 10. 2021. у 15:48

МИНИСТАР финансија Синиша Мали потписао је са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем и добитницом стана Аном Рмуш, уговор о додели двоипособног стана у насељу „Земунске капије“, у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“.

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СТАНА: Жута коверта променила живот Ани Рмуш

Фото Новости

Добитница стана изјавила је да цео живот игра наградне игре и да јој се коначно

посрећило.

-Никада нисмо ништа добили а ово је сада пун погодак и велика награда. Овај живот у потпуности мења наш живот, стан је дошао у право време с обзиром да немам решено стамбено питање“, истакла је Рмуш и додала да је пресрећна и узбуђена због свега што јој се догодило.

Она је самохрана мајка трогодишњег дечака, који је био срећне руке јер је он убацио жуту коверту у сандуче.

Фото Новости

-Потоји и прича за ту добитну жуту коверту. Мој трогодишњи син је убацио а тог дана имао је обучену жуту јакну и жуте чизмице“, рекла је она указујући и на својеврсну симболику.

Истакла је да, ако се урачуна и пролећни циклус наградне игре, њена породица до сада је послала око 40 коверата. „Мислим да је ова наградна игра сјајна идеја и да се треба борити против сиве економије. Као правник знам колико је то битно и увек инсистирам да добијем фискални рачун али морам да признам да до сада нисам имала никавих проблема у вези са тим“, навела је Рмуш.

Министар Мали је честитао Ани на награди и пожелео јој је да проведе што више лепих, срећних тренутака у новом стану.

-Још једна лепа награда иде у праве руке. Драго ми је што овај стан мења ваш живот и што је дошао у правом тренутку, као што сте сами рекли. Имали сте и доста среће ако сте послали четрдесетак коверата јер у великом базену тренутно има 12,5 милиона коверата. Вероватноћа је стварно била мала“, рекао је министар Мали.

Он је позвао грађане Србије да још пар дана учествују у наградној игри јер је у суботу последње коло када ће бити извучени добитници још два стана - у Београду на води и у насељу Земунске капије.

Фото Новости

-Заршавамо јесењи део наградне игре. Мислим да смо урадили доста на јачању свести наших суграђана шта значи узимати фискални рачун и борити се против сиве еконoмије.

Ми ћемо размислити за следећу годину, с обзиром на нову фискализцију и дигитализацију, можда ћемо ићи са дигиталном наградном игром, која би подразумевала не слање коверата већ скинирање рачуна преко мобилног телефона и затим његово слање“, рекао је Мали.

Он је подсетио и да је у току увођење новог система фискализације и замена старих уређаја за нове као и пријава за субвенционисање куповине тих уређаја.

-Добили смо већ 15.600 захтева за субвенције за увођење нових фискалних каса. Нашу привреду то ништа неће коштати. Добијају сто евра за један фискални уређаја и сто евра по продајном месту. У понедељак ће бити исплаћене већ прве субвенције. Нећемо чекати крај јануара, већ ћемо сваке недеље за оне који се пријаве тај новац исплатити“, рекао је министар.

Фото Новости

Он је додао да и са ово исплатом субвенција и сваком наредном, Влада испуњава обећања, измирују се све обавезе у динар и навео да очекује да ово све буде подстрек и за друге да се пријаве, па да се тако у што краћем периоду замене фискални уређаји за старе и уђе се у нови систем фискализације.

Како је навео сваки рачун ће имати и свој QR код па ће и грађани бити у прилици да преко тог кода у реланом времену провере да ли је рачун исправан, па ће се и на тај начин заједно са државом борити против сиве економије.

Пето извлачење у оквиру јесењег циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2021" одржано је у суботу, 16. октобра, на Радио-телевизији Србије. Тада је подељено пет аутомобила "фијат 500Л", као и стан у Београду, у насељу Земунске капије.

Од почетка наградне игре до данас, стигло око 12,5 милиона коверата са фискалним рачунима и слиповима.

Све коверте пристигле од 15. априла 2021. године учествују и у свим извлачењима јесењег циклуса.

Све информације о наградној игри грађани могу пронаћи на сајту www.uzmiracun.rs, а на располагању им је и контакт центар путем мејла kontakt@uzmiracun.rs, за додатна питања и подршку.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)