СИПАТЕ ГОРИВО И ПЛАТИТЕ РАЧУНЕ: Нова услуга од сада и на NIS Petrol и Gazprom бензинским станицама

Промо

28. 09. 2021. у 16:13

КОМПАНИЈА НИС и Банка Поштанска штедионица омогућили су на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама у Србији услугу плаћања рачуна уз помоћ IPS QR кода чији је издавалац Народна банка Србије.

СИПАТЕ ГОРИВО И ПЛАТИТЕ РАЧУНЕ: Нова услуга од сада и на NIS Petrol и Gazprom бензинским станицама

Фото: Промо

Овај иновативан начин плаћања први пут је доступан на бензинским станицама у Србији и представља једноставно, брзо и поуздано решење које омогућава корисницима да у свега неколико корака, без прекуцавања података у налог за плаћање и без чекања на шалтерима, плате рачуне скенирањем NBS IPS QR кода од стране касира. Трансакција се у свега неколико секунди извршава путем Инстант платног система Народне банке Србије као најсавременијег начина плаћања које тренутно постоји у свету па ће самим тим плаћање одмах бити и евидентирано код примаоца.

Коришћење услуге „IPS Плаћање рачуна“ је врло једноставно. Да би потрошач платио рачуне у малопродајним објектима НИС-а, све што је потребно јесте да покаже рачун на каси након чега продавац скенира NBS IPS QR код на рачуну. Уплата се врши готовином, чеком, „IPS - Покажи“ QR кодом или поклон картицом компаније, а након извршене уплате купац добија потврду о обављеној трансакцији чиме је плаћање рачуна завршено.

Нова услуга представљена је данас у присуству представника компаније НИС, Народне банке Србије и Банке Поштанска штедионица на GAZPROM бензинској станици „Соколићи 1“ - најновијој бензинској станици премијум бренда НИС-а и првом малопродајном објекту на ауто-путу „Милош Велики“.

Фото: Промо

Добродошлицу на најновију бензинску станицу НИС-а присутнима је пожелео Антон Черепанов, заменик генералног директора компаније НИС, који је истакао да НИС као компанија континуирано ради на унапређењу корисничког искуства, у корист потрошача:

- Увођењем „ИПС Плаћање рачуна“ услуге још једном показујемо да остајемо посвећени развоју нових услуга и да бензинске станице НИС-а одавно нису само место за точење горива. Ово је само један у низу пројеката које смо реализовали заједно са нашим домаћим партнерима и који нам омогућавају да јачамо лидерску позицију на тржишту. Наставићемо предано да радимо на увођењу иновација, јер смо окренути будућности у којој НИС видимо као компанију која се ослања на примену технолошких решења и нових технологија, на добробит наших потрошача - изјавио је Черепанов.

Фото: Промо

Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица истакао је важну улогу коју имају иновације за кориснике услуга као и значај дугогодишњег партнерства Банке Поштанска штедионица, Народне банке Србије и компаније НИС:

- Банка Поштанска штедионица труди се да кроз остваривање резултата искористи пословни амбијент који нам je држава створила и даље ствара својим активностима. Од скоро као највећа државна банка, имамо велику одговорност да резултатима нашег рада постигнемо оно што је битно, како за наше клијенте, тако и за нашег акционара. Сигуран сам да ће 320 бензинских станица НИС-а новом услугом корисницима омогућити ефикасна и комфорна плаћања свих рачуна који на себи садрже QР код. Банка Поштанска штедионица ове године обележава 100 година постојања и настојимо да у сектору банкарства постанемо лидер као домаћа, државна банка - изјавио је Кекић.

Фото: Промо

Вицегувернерка Народне банке Србије, Драгана Станић, навела је да je циљ гувернера, гђе Јоргованке Табаковић, да поред тога што су инстант плаћања доступна на стандардним каналима (попут шалтера банака и апликацијама за електронско и мобилно банкарство) да НБС омогући и додатне функционалности па је тако данас могуће извршити инстант плаћање и на продајним местима (физичким и интернет), али и брзо, лако и једноставно извршити плаћање рачуна скенирањем QР кода, а однедавно је омогућена и услуга „Пренеси“, која корисницима даје прилику да врше пренос средстава само на основу познавања броја мобилног телефона примаоца:

Фото: Промо

- У процесу унапређења платног система и дигитализације финансијских услуга Народна банка Србије не може сама, већ је неопходна и сарадња са партнерима који деле исту визију и желе да омогуће својим корисницима нове и савремене услуге. Са данашњим увођењем плаћања рачуна на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама Народна банка Србије наставља сарадњу са компанијом НИС и Банком Поштанска штедионица, која је започела прошле године. Имајући у виду развијену мрежу бензинских станица компаније НИС верујемо да ће ово наићи на позитиван пријем код корисника, посебно у местима у којима нема развијене инфраструктуре- изјавила је Драгана Станић.

Фото: Промо

Увођењем “IPS – Плаћање рачуна“ услуге, као једног од најсавремених начина плаћања на продајним местима, НИС још једном потврђује да остаје доследан сталној модернизацији и примени иновативних решења у корист потрошача. Осим што омогућава једноставно, брзо плаћање и уштеду времена, додатни бенефит нове услуге НИС-а огледа се у чињеници да је доступна потрошачима у оквиру највеће малопродајне мреже нафтних деривата на домаћем тржишту, на више од 300 NIS Petrol и GAZPROM бензинских станица широм Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)