МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Изградња и санирање локалних путева подједнако важно као и нови ауто-путеви

Novosti online

28. 09. 2021. у 15:25

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове у месту Загорица, на путном правцу Топола - Младеновац, на локалном путу који ће скратити ову деоницу за пет километара.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Изградња и санирање локалних путева подједнако важно као и нови ауто-путеви

Фото: Министарство

- Овај призор, ово мноштво људи које се окупило најбоље показује шта путеви значе за људе. Ево, опет кажем, ми смо у претходним годинама реконструисали и санирали преко две хиљаде килеметара државних и локалних путева. Kаже ми овде један мештанин да је овај пут требало да се уради шездесетих година. Наравно да има још много тога да се уради. Ми још нисмо стигли да урадимо оно што је требало шездесетих, да не причам о изгубљеним годинама деведесетих, после 2000, итд. - рекао је министар Момировић.

Према подацима МГСИ, за последње 3 године санирано је укупно 721,71 км државних путева и 1.361,99 км локалних путева.


- Наставићемо тим темпом, да бисмо омогућили грађанима брзо и безбедно кретање. Свака кућа ће добити свој пут, само покажимо мало стрпљења, не можемо све ми, не може све Александар Вучић да уради што није урађено деценијама. У овом случају скоро педесет година. Наш фокус је да људи добију простор, да они изађу у свет квалитетном инфраструктуром и путевима и да свет види њих. Не можемо у 21. веку да живимо тако што немамо путеве до кућа. И радимо на томе и највише времена посвећујемо томе. И као што видите, не бавимо се само ауто-путевима, бавимо се локалним путевима и државним и то се види свуда широм Србије. И завршићемо све путеве, само нам дајте мало времена - рекао је министар Момировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)