ВОЗОМ САМО ДО ПРОКОПА: Од 1. октобра из возног реда испада и железничка станица - "Топчидер"

С. Б.

28. 09. 2021. у 19:22 >> 20:04

БУЛЕВАР патријарха Павла замениће постојећу пругу на Топчидеру. Пошто је укинута некадашња Главна железничка станица на Савском тргу, сада ће из возног реда "испасти" и стара зграда станице "Топчидер".

ВОЗОМ САМО ДО ПРОКОПА: Од 1. октобра из возног реда испада и железничка станица - Топчидер

Фото Петар Милошевић

Од 1. октобра возови за Бар и Ниш више неће полазити, нити стизати у овај део Београда. И до југа Србије и до Јадрана кретаће се са станице "Центар", познатије под именом Прокоп.

Градски урбанисти планирајући овај раковачки булевар, констатовали су да је, после укидања старе Главне железничке станице, железнички саобраћај од станице "Топчидер" ка Београдском сајму потпуно обустављен. Закључилу су и да су постојећи колосеци у Топчидерској долини изгубили функцију, па ће бити искоришћени за трасирање прве етапе саобраћајнице Булевар патријарха Павла. Ова замисао полако се обистињава.

Компанија "Србија воз" обавештава кориснике да ће од октобра престати са радом железничка станица "Топчидер". Међународни вечерњи воз који саобраћа на релацији Топчидер - Бар - Топчидер, полазиће из Београд "Центра" у 21.10. Вечерњи воз који из Бара полази у 19.00 долазиће у Београд "Центар" у 6.15. У саставу међународног воза "Ловћен" од 30. септембра неће бити кола за превоз праћених аутомобила.

Возови из унутрашњег саобраћаја који саобраћају на релацији Ниш - Топчидер - Ниш, такође, саобраћаће до и од станице Београд "Центар". Воз који из Ниша полази у 3.10, долазиће у станицу Београд "Центар" у 8.22, а воз из Београд "Центра" за Ниш полазиће у 15.12.

НЕМА МЕСТА ЗА АУТО-ВОЗ

ПРЕЛАСКОМ возова за Бар на станицу "Центар" из саобраћаја се искључује ауто-воз. Он иначе не саобраћа ван летње сезоне, па је на железничким стручњацима да до наредне пронађу решење. У Прокоп ауто-возови не могу да уђу због висине перона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)