МОЖЕМО ДА ИМАМО НАЈВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА Добра будућност улагања у српску енергетику

Е.Б.Т.

24. 09. 2021. у 16:34

НАЈВЕЋИ потенцијал за нова улагања је у ресору енергетике, а Србија је препозната као земља која може да има највише инвестиција у будућности.

МОЖЕМО ДА ИМАМО НАЈВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА Добра будућност улагања у српску енергетику

Фото Танјуг

Ово је данас истакла ресорна министарка Зорана Михајловић по завршетку конференције "Партнерство за трансатлантску енергетску и климатску сарадњу" у Варшави.

- Нови инвестициони циклус у сектору рударства и енергетике у нашој земљи вредан је 17 милијарди евра, а више од 10 милијарди биће за обновљиве изворе - казала је министарка. - Зелена агенда је глобална тема и неопходна је сарадња са свим државама, јер ниједна земља не може сама, посебно када је у питању обезбеђивање енергетске сигурности и борба са климатским променама.

Највећи резултат конференције је, како наводи, да ћемо заједно радити на томе да имамо довољно зелене енергије, иако свака земља дефинише своју динамику процеса.

- Велику подршку смо добили и званичника Стејт департмента, као и од комесарке ЕУ за енергетику, и за зелену агенду и за нове инвестиције - истакла је министарка. - Имали смо билатералне сусрете са министрима из Црне Горе, Румуније и Бугарске, јер морамо да водимо рачуна и о регионалној стабилности. Није довољно да се само Србија развија и да само ми улажемо у енергетику, већ је потребно да се то дешава у читавом региону и целој Европи, ако заиста хоћемо резултате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)