РАФИНЕРИЈА НАФТЕ ПАНЧЕВО ШИРИ ПАЛЕТУ ПРОИЗВОДА: Прве количине евродизела са биокомпонентом отпремљене у Румунију

Промо

23. 09. 2021. у 15:00

У Рафинерији нафте Панчево произведене су прве количине евродизела са биокомпонентом и отпремљене су на тржиште Румуније. Планирано је да до краја септембра у панчевачкој рафинерији буде произведено укупно 3.000 тона ове врсте горива за потребе румунског тржишта.

РАФИНЕРИЈА НАФТЕ ПАНЧЕВО ШИРИ ПАЛЕТУ ПРОИЗВОДА: Прве количине евродизела са биокомпонентом отпремљене у Румунију

Фото: Промо

- Осим еколошких бенефита, производња евродизела са биокомпонентом омогућиће нам да додатно унапредимо конкурентност наше рафинерије на регионалном тржишту нафтних деривата. Поред производње биодизела и пројектовања услова за производњу биобензина, настављамо да улажемо и у друге пројекте који ће омогућити већу ефикасност пословања и унапредити рад рафинерије у дужем периоду. На овај начин остајемо посвећени даљем развоју прерађивачких капацитета НИС-а, што представља један од стратешких приоритета компаније - изјавио је овим поводом Владимир Гагић, директор Блока Прерада у НИС-у.

Фото: Промо

За потребе реализације пројекта намешавања биогорива у евродизел, у који је уложено више од пет милиона евра, обављена је реконструкција резервоарског простора у панчевачкој рафинерији, а створени су и услови за пријем биокомпоненте ауто и железничким цистернама.

Фото: Промо

Такође, обезбеђено је аутоматско линијско намешавање биокомпоненте у евродизел, као и отпрема ове врсте деривата из Рафинерије нафте Панчево свим видовима транспорта. Тренутни капацитет производње дизел горива са додатком биокомпоненти у панчевачкој рафинерији износи 600.000 тона годишње.

Фото: Промо

Почетак производње евродизела са биокомпонентом у Рафинерији нафте Панчево још једном показује спремност јединог домаћег произвођача нафтних деривата у Србији да испуни све постојеће и будуће захтеве тржишта.

Фото: Промо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)