ПОГЛЕДАЈТЕ КО СЕ НАШАО НА ЦРНОЈ ЛИСТИ: Објављен списак више од 400 трговаца који крше закон пласирајући робу путем друштвених мрежа

Novosti online

23. 09. 2021. у 13:55

НАЦИОНАЛНА организација потрошача Србије (НОПС) објавила је списак на коме је више од 400 трговаца за које се сумња да не послују у складу са законима и да на црно продају робу путем Фејсбук и Инстаграм профила.

ПОГЛЕДАЈТЕ КО СЕ НАШАО НА ЦРНОЈ ЛИСТИ: Објављен списак више од 400 трговаца који крше закон пласирајући робу путем друштвених мрежа

FOTO: Depositphotos

Међу овим трговцима које је НОПС евидентирао, највише је оних који се баве продајом обуће, одеће, парфема, суплемената и додатака исхрани. Са растом онлајн трговине повећава се и број продаваца који не раде у складу са прописима. Купци који пазаре код таквих трговаца то чине на сопствени ризик, јер неће моћи да заштите своја права.

- Одредбе Закона о заштити потрошача не могу да се примене у тој ситуацији - истичу у НОПС-у. - Продаја на црно треба да се пријави инспекцији и да се поднесе тужба за накнаду штете уколико је могуће идентификовати особу од које је купљена роба.

Листу можете погледати КЛИКОМ ОВДЕ.

Трговци путем интернета обавезни да наведу званичне податке фирме

Продавци који тргују путем интернета, према Закону о електронској трговини, обавезни су да на видном и доступном месту назначе пословно име, адресу седишта, контакт податке, матични и ПИБ број, као и детаљне податке о цени производа, који укључују и трошкове доставе и остале манипулативне трошкове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)