Mercator-S једина Family Friendly трговачка компанија у Србији

Промо

23. 09. 2021. у 12:00

НАКОН спроведене евалуације корпоративне политике којом је компанија побољшала рад и искуство запослених, ТМС ЦЕЕ је, према сертификационој шеми „Еквилиб“ Института из Словеније, доделио компанији Mercator-S Family Friendly Enterprise сертификат, којим је ова компанија постала једини трговински ланац у Србији који је добио ово важно признање.

Mercator-S једина Family Friendly трговачка компанија у Србији

Фото: Меркатор

Бошко Гавовић, директор сертификационе куће ТМС ЦЕЕ, истакао је да је Family Friendly сертификат доказ да компанија Mercator-S спроводи низ мера којима на значајан начин утиче на усклађивање пословног и приватног живота, што је један од највећих изазова данашњег времена.

- Family Friendly Enterprise сертификат се додељује компанијама које својим запосленима омогуће да лакше ускладе приватни живот и обавезе на послу, а Mercator-S је заиста пуно урадио у том сегменту. Family Friendly концепт имплементирале су водеће компаније у областима телекомуникација, медија, финансија, а ево сада имамо и први трговински ланац у Србији који може да се похвали тиме да је доказано породично прихватљив - рекао је Бошко Гавовић, директор сертификационе куће ТМС ЦЕЕ, која је у име „Еквилиб“ Института из Словеније доделила Family Friendly сертификат компанији Mercator-S.

Family Friendly сертификат је потврда да је Mercator-S својим запосленима понудио бенефите који директно утичу на квалитет живота, а међу којима су слободан дан запосленима када им дете полази у школу, односно скраћену целу радну недељу када дете полази у вртић, додатно плаћено одсуство због породичних обавеза, постепен повратак на посао након дужег одсуства, пакет бесплатних приватних здравствених услуга у циљу повећања социјалне сигурности, као и многе друге бенефиције које помажу запосленима да ускладе приватан и пословни живот.

Александар Ђорђевић, Бошко Гавовић и Јелена Шрибар (с лева), Фото: Стефан Томашевић

 

- Ми смо огромна компанија са више од 8.300 људи и јако се трудимо да се чује глас свакога од њих. Организовали смо велико истраживање о задовољству у којем је учествовало више од 90% наших запослених. Након тога смо урадили анализу резултата и дефинисали мере којима смо побољшали баш оне сегменте које наше колегинице и колеге сматрају најважнијим. Дивно је што смо за тај труд препознати и кроз добијање овог престижног сертификата и надамо се да ћемо оваквим својим приступом мотивисати и остале послодавце у Србији да додатну пажњу обрате на подршку запосленима у усклађивању приватних и пословних обавеза - рекла је Јелена Шрибар, директорка подручја људских ресурса у компанији Mercator-S.

 
Александар Ђорђевић, председник Заједнице Синдиката Србије у компанији Mercator-S и члан тима за дефинисање и спровођење Family Friendly мера, сматра да је овакав приступ бриге о запосленима доказ да је Mercator-S савремен систем који препознаје време у ком живимо и разуме потребе својих запослених.

- Драго ми је што је наша компанија спремна да на практичан начин уради све што може да се запослени осећају лепо, и да буду поносни што су део Mercator-S тима. Сви живимо веома убрзано и мислим да ће нам овакви бенефити помоћи да ускладимо пословни и приватни живот, и да барем у оним најважнијим тренуцима имамо више времена да се посветимо породици - рекао је Александар Ђорђевић.

Mercator-S, у чијем саставу послују ИДЕА продавнице, Рода маркети и Меркатор хипермаркети, један је од највећих послодаваца у Србији. Ова компанија је од почетка године запослила више од 1.600 нових људи, а у овом тренутку има отворене конкурсе за више од 300 радних места широм целе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)