КРЕЋЕ ИСПЛАТА ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Сутра по 5.900 динара стиже на рачуне шест група грађана

Новости онлајн

21. 09. 2021. у 08:01

ДРЖАВА ће сутра уплатити по око 5.900 динара помоћи на рачуне шест група грађана. У питању је 50 евра у динарској противвредности, а на списку ће бити сви пензионери, те корисници права на привремену накнаду: инвалиди рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, као и деца инвалиди и корисници привремене накнаде код ПИО фонда.

КРЕЋЕ ИСПЛАТА ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Сутра по 5.900 динара стиже на рачуне шест група грађана

Фото Н. Скендерија

Исплата ће почети 22. септембра за све оне који су се нашли у поменутим групама закључно са 13. септембром ове године. Они којима решења о признавању права буду донета након тог датума, исплата ће бити обављена једнократно, а по стицању статуса пензионера или неке од поменутих категорија грађана.

Пензионери до краја године тако треба да очекују уплату од укупно 100 евра и то у три транше, без пријаве.

Након поменутих 50 евра, другу уплату од 30 евра треба да очекују у новембру, када ће овај износ добити и остали пунолетни грађани. Трећа и последња уплата у овој години, од 20 евра, пензионерима следује у децембру.

Повишице и наредне године

Осим ове уплате у децембру, пензионери треба да рачунају на помоћ која ће ићи почетком наредне године. Њима ће крајем фебруара 2022. најкасније до почетка марта бити исплаћено по 20.000 динара (око 170 евра).

Пензионере ће истовремено следовати и годишње повећање примања које ће ступити на снагу почетком наредне године и које ће износити шест одсто на сваку пензију.

Практично примања свих 1,7 милиона пензионера биће за толико увећана од јануара 2022.

То би на просечну пензију од око 29.300 динара износило 1.700 динара.

Грађани: 30 плус 20 евра

Сви остали грађани новац ће добити у новембру.

Тада стиже 30 евра помоћи и то је други део помоћи који је најављен још почетком године. За овај износ пријава је била у мају с обзиром на то да је реч о другом делу подршке која је укупно износила 60 евра.

У децембру, за све пунолетне, следи и нова подршка од 20 евра.

Што се тиче пријаве - ко се у мају пријавио за 30 евра помоћи не треба да се пријављује ни за других 30 који стиже у новембру, али ни за додатних 20 евра које ће држава свим пунолетним грађанима уплатити у децембру.

Бонус видео:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

 

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)