"РЕГЕНТ" ОТВАРА ФАБРИКУ У СВИЛАЈНЦУ: Церемонији присуствује председник Вучић

Танјуг

20. 09. 2021. у 07:17

КОМПАНИЈА за производњу електричне расвете "REGENT LIGHTING" из Швајцарске отвара данас фабрику у Свилајнцу.

РЕГЕНТ ОТВАРА ФАБРИКУ У СВИЛАЈНЦУ: Церемонији присуствује председник Вучић

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Свечаном отварању присуствоваће председник Србије Александар Вучић, а церемонија отварања заказана је за 10 сати, саопштила је прес-служба председника.

Уговор о отварању фабрике, вредне осам милиона евра, која ће запослити 130 радника, потписали су пре више од годину дана у Базелу председник општине Свилајнац Предраг Милановић и оперативни директор "Регента" Јорг Стеимер.

"Регент" је у Свилајнцу изнајмио објекат од преко 1.000 квадратних метара, где је започео производњу, а паралелно градио је објекат за сопствену фабрику, у првој фази 6.000 квадратних метара, а у другој још толико, саопштила је раније Служба за односе са јавношћу Скупштине Општине.

Реч је о извозно оријентисаној компанији која је изградила фабрику у Великом Пољу, једној од две индустријске зоне ове општине где раде још четири стране фабрике.

- Процес је трајао око годину и сада је успешно завршен. Ово није битно само за Свилајнац већ и за Србију, јер је "Регент" светски позната компанија - рекао је Милановић раније Танјугу и додао да су у конкуренцији са много већим градовима показали да умеју да одговоре на овако велике изазове.

- Процес одлучивања је био дуг и детаљан, одлучили смо се за Србију. Разматрали смо више опција, међу којима су Чачак и још неки градови на југу Србије, али смо на крају имали велику подршку Свилајнца и зато смо одлучили да нашу фабрику градимо баш тамо - рекао је Стеимер.

Генерални директор "Регента" Кристоф Плацер је истакао да се "радује отварању нове фабрике у Свилајнцу".

- Оно што нам је потребно је висококвалификована радна снага и зато смо се одлучили да будемо део система дуалног образовања са којим имамо одлично искуство у Швајцарској - рекао је он.

Радници из Србије који раде у овој компанији у Швајцарској рекли су делегацији из Свилајнца да је "Регент" одличан послодавац и да су веома задовољни условима рада у компанији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)