ДОДЕЉЕНА ЈОШ 81 КУЋА: Пројекат Министарства за бригу о селу

Б. Ца.

17. 09. 2021. у 16:59

ПРЕМА речима министра за бригу о селу Милана Кркобабића одобрена су средства за куповину још 81 куће на територији Србије. Како каже, службеници Министарства су затрпани захтевима који свакодневно стижу у великом броју.

ДОДЕЉЕНА ЈОШ 81 КУЋА: Пројекат Министарства за бригу о селу

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава, а најкасније до 1. новембра 2021. године, а просек досадашњих подносилаца пријаве је 30 година живота.

Председник комисије за оцену и контролу реализације пројекта је ректор Београдског универзитета и декан Архитектонског факултета проф.др Владан Ђокић, а заменик председника комисије је агроекономиста Милан Простран.

Међу данашњим добитницима је 65 брачних и ванбрачних парова, седам самохраних родитеља. Међу онима који се одвајају из родитељских домова предњаче младе пољопривреднице. Највише захтева, који су од почетка доделе средстава до сада одобрени, стигло је из општина Бачка Паланка - села Гајдобра, Пивнице, Силбаш, Обровац и Товаришево и Кикинда - Наково, Банатска Топола, Башаид, Руско село, Иђош, Нови Козарци) а за њима су села општина Шид, Кикинда, Алексинац, Пирот, Свилајнац, Житорађа...

Овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраним родитељима и младим пољопривредницима до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

Уредба Владе Републике Србије предвиђа укупно 500 милиона динара за ове намене, а по једној кући максимално је могуће определити 1,2 милиона динара.

Најнижи износ до сада додељен је 460.245,05 динара породици у општини Пирот, за некретнину у селу Бериловац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)