БИЋЕ ЈОШ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕКО-ВОЗИЛА: Борба за чистији ваздух приоритет

Е.Б.Т.

17. 09. 2021. у 16:56

ЗА решавање проблема возила са евро 3 моторима потребно је време и о томе ће морати да се пита струка. Екомобилност је један од начина да се боримо за чистији ваздух и једна од темељних тачака Зелене агенде Владе Србије.

БИЋЕ ЈОШ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕКО-ВОЗИЛА: Борба за чистији ваздух приоритет

Фото: Танјуг/АП

То је данас изјавила министарка заштите животне средине Ирена Вујовић на отварању дводневне манифестације "Екомобилност".

Она је истакла да је Влада показала да жели да брине о аерозагађењу и то не само кроз субвенције грађанима од 120 милиона динара за куповину ековозила.

- Било је много скепсе, али када смо сакупили 300 захтева, видели смо да је наша идеја добра - истакла је министарка. - Због великог интересовања грађана министарство је обезбедило још 10 милиона динара за подршку куповини хибридних и електриличних возила.

Она је најавила да ће и следеће године бити субвенција за њих и изразила наду да ће се убрзати процедура за њихово добијање. Лане је, како наводи, потрошено свега 30 одсто средстава за помоћ при куповини хибридних и електро возила, док су ове године планиране субвенције утрошене већ почетком трећег квартала. Она је навела да сада локалне самоуораве треба да планирају своје потребе за инфраструктуром која ће подржати екомобилност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)