МОМИРОВИЋ: Отворен реконструисани пут у Рачи значи живот за читав крај

Novosti online

17. 09. 2021. у 13:47

- ЖЕЛИМО да нашим људима обезбедимо квалитетан живот у месту где су рођени, а не да путују у велике градске центре или одлазе из земље - истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом отварања управо завршеног реконструисаног Општинског пута ОП 15 у Рачи.

МОМИРОВИЋ: Отворен реконструисани пут у Рачи значи живот за читав крај

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Завршени локални пут, у укупној дужини од 4,29 километар, од изузетне је важности за становништво Раче и околине, јер повезује државне путеве у потезу Мали Пожаревац - Младеновац - Топола - Крагујевац - Борци - Рача и Рача - Церовац. Инвеститор радова је Јавно предузеће „Путеви Србије“, а извођач радова „Предузеће за путеве Крагујевац“.  

- Тренутно градимо више од 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница, што је стратешки важно за нашу државу и за економију да би се подигле плате на територији целе државе, али оно што је кључ то је живот, а овакви путеви су живот у Рачи, за оне људе који раде у Крагујевцу, у Мајнд парку, за комуникацију ка Тополи и ка Младеновцу - казао је Момировић. Председник општине Рача Ненад Савковић истакао је да је завршетак овог пута од изузетне важности за развој општине и да је за останак младих на селу, њихов живот и рад неопходна сигурна инфраструктура.

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Момировић је са Савковићем посетио и домаћинство породице Стевановић, које се због руинираности локалног пута Сараново – Бодљиг покрај кога живе недавно обратило за помоћ председнику Србије и ресорном министарству. Министар је напоменуо да је пут кроз Сараново, дужине 2,6 километара, у чињенично лошем стању и да колико год се ових година интезивно инвестира у путну инфраструктуру тешко је надокнадити 50 година недостатка инвестиција, али да ће се и овај локални пут реконструисати.   

- Тек смо кренули велики талас инвестиција у локалне путеве и локалну инфраструктуру, то дугујемо нашим људима и у Рачи и у целој држави, што ће они и те како осетити. Већ данас се види, а и у претходним годинама колико је инвестиција доведено у локалну самоуправу - рекао је Момировић.

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)