ПЕНЗИОНЕРИМА 6.000 ДИНАРА: Грађанима у новембру 30, а у децембру још 20 евра

Е. Р.

15. 09. 2021. у 07:21

НАЈСТАРИЈИ грађани Србије за недељу дана, у следећу среду, примиће још 6.000 динара државне помоћи.

ПЕНЗИОНЕРИМА 6.000 ДИНАРА: Грађанима у новембру 30, а у децембру још 20 евра

Фото Н. Фифић

Министар финансија Синиша Мали потврдио је јуче да ће свим пензионерима 22. септембра бити исплаћена та сума у противвредности 50 евра.

Финансијска подршка државе наставља да стиже и наредних месеци. Сви грађани ће добити у новембру 30 евра, а у децембру још 20 евра.

- Као што смо обећали, следеће среде, 22. септембра, свим пензионерима, којих има 1,7 милиона, исплатићемо и 50 евра као део трећег пакета државне помоћи, као вид подршке због ситуације са ковидом 19 - рекао је Мали. - Тако да ће на рачуне добити 6.000 динара. Крајем септембра ће бити исплаћена и последња шеста рата помоћи превозницима. Они добијају 600 евра по аутобусу у периоду од шест месеци.

Трећи пакет помоћи привреди и грађанима вредан је око 260 милијарди динара, што је нешто више од две милијарде евра. Са претходна два пакета помоћи, долази се до износа од скоро осам милијарди евра.

- Сачувана је макроекономска стабилност земље, пошто је јавни дуг на нивоу од 55,5 одсто БДП-а - рекао је Мали. - Србија ће у овој години имати раст БДП између 6,5 и 7 одсто, по чему ћемо, заједно са резултатима из прошле године, бити прва, друга или трећа земља у Европи.

Фото Танјуг

Синиша Мали

Влада још није донела одлуку на шта ће бити утрошена средства које је Међународни монетарни фонд доделио Србији. Реч је о око 890,22 милиона долара.

ЗЕЛЕНА АГЕНДА

МИНИСТАР финансија Синиша Мали разговарао је јуче са регионалном директорком Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Централну и Југоисточну Европу Шарлотом Рух.

На састанку је истакнут значај такозване зелене агенде којој је наша земља у потпуности посвећена и бенефити које она доноси целом друштву, а било је речи о пројектима попут даљинског грејања у Крагујевцу, регионалних депонија, паметних бројила, који се реализују у сарадњи са ЕБРД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)