НАДАЈУ СЕ ВЕЋЕМ ПРОМЕТУ: Анкета Привредне коморе Србије

С.Б.

13. 08. 2021. у 16:03

ПРИВРЕДНИЦИ у трећем тромесечју очекују раст промета и извоза, стабилна улагања и запосленост, показала је јулска анкета Привредне коморе Србије о пословној активности.

НАДАЈУ СЕ ВЕЋЕМ ПРОМЕТУ: Анкета Привредне коморе Србије

Новчано стимулисање у предузећима није противно закону

Више од половине испитаника је у другом кварталу остварило раст промета, скоро трећина је имала исти ниво у односу на претходни, док је код свега 15 одсто анкетираних промет смањен.

У трећем кварталу, чак 85 процената очекује исти или већи промет. Привредници показују изражени оптимизам за наредни квартал и у погледу кретања извоза - 39 одсто очекује раст, а 48 процената непромењену извозну активност у односу на претходни квартал.

Највећи део анкетираних привредних субјеката у другом кварталу 2021. године искористио је капацитете између 50 и 80 процената, а оно што може да буде изазов на средњи рок јесте проблем ликвидности. Према истраживању ПКС, 48 процената анкетираних компанија указало је на недостатак средстава за оптимално финансирање пословања, а проблем ликвидности очекивано најизраженији је у области туризма и угоститељства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)