НЕДИМОВИЋ О СЛАДОЛЕДИМА СА ПЕСТИЦИДИМА: Стигли су у Србију, већ их уништавамо!

Novosti online

03. 08. 2021. у 14:14

БРАНИСЛАВ Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде потврдио је да су и у Србију стигли пакети сладоледа М&М, Сницкерс и Тwиx, који садрже прекомерне пестициде, као и да их већ их уништавају.

НЕДИМОВИЋ О СЛАДОЛЕДИМА СА ПЕСТИЦИДИМА: Стигли су у Србију, већ их уништавамо!

Фото Н. Фифић

- РАСФФ, европски систем за безбедност хране, обавестио нас је јуче у 17.28 сати, тачније шпанске колеге су нас обавестиле да у систему имају проблем с одређеним серијама појединих врста сладоледа и да су неке и стигле до нас. Ветеринарска инспекција одмах је поступила по овом обавештењу и из магацина повукла све проблематичне сладоледе и ради се на њиховом уништавању. Још истражијемо да ли су сладоледи из те серије и већ негде у продаји, па да их повучемо и уништимо - каже Недимовић.

Додаје да реч о сладоледима М&М, Сницкерс и Тwиx који који садрже стабилизатор „Лyгомме ФМ 4600/Боx25/СТД/Е800" - етил оксид, изнад дозвољених граница. Број лота адитива који је уграден у сладолед је 0013925497. Производи су увезени из Француске у више ЕУ земаља, а за Србију увозници су Фриком и Марк Балкан Ист Нами - наведено је.

Подсетимо, претходних дана су бројни сладоледи повучени из Хрватске.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)