МАЛИ: Пензионери имају континуирану подршку државе

Танјуг

03. 08. 2021. у 12:44

МИНИСТАР финансија Синиша Мали одбацио је данас као нетачне тврдње да држава исплаћује 20.000 динара пензионерима у фебруару идуће године због избора и подсетио да пензионери имају континуирану подршку државе.

МАЛИ: Пензионери имају континуирану подршку државе

Фото: Танјуг/Д.К.

Мали је за Танјуг изјавио да су пензионери прошле године, у време пандемије, добили једнократну помоћ од 4.000 динара, затим помоћ од 100 евра, као и помоћ од још по 5.000 динара у децембру, али и да ове године добијају укупно од државе 130 евра, додајући да ће помоћ стићи у септембру, новембру и децембру.

- Који су избори били тада и да ли ћемо имати неке изборе до краја године па исплаћујемо помоћ - упитао је Мали.

Поред тога, подсетио је и да је држава у јануару ове године увећала пензије за 5,9 одсто и поново упитао који су избори били тада.

- Ми континуирано помажемо нашим најстаријим суграђанима. Када смо видели да имамо мањи дефицит и вишу стопу раста, наравно да нам је то отворило простор за наредну годину да повећамо пензије за око 5,5 одсто - рекао је Мали.

Говорећи о изборима, Мали је истакао да политичким партијама не може поене да донесе само једна активност, већ целокупна политика, и додао да је помоћ најстаријим суграђанима само једна од економских активности садашње власти која се спроводи из месеца у месец.

Министар је нагласио да се најављена помоћ од 20.000 динара односи на све пензионере и додао да неће бити потребе да се пријављују за ту помоћ, већ ће новац бити исплаћен по евиденцији ПИО фонда.

Мали је казао да пензије из године у годину расту и додао да од завршетка фискалне консолидације расту брже него раније.

- Пензије су веће од нивоа који је био 2014. године, са повећањем које смо имали у јануару од 5,9 одсто, пензије су данас веће за 29 одсто - закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)