"ГЕОКС" И ЗВАНИЧНО ИДЕ ИЗ ВРАЊА: Компанија Tehnic Development doo обавестила раднике да ће бити у ликвидацији

Ј. С.

02. 08. 2021. у 22:10

КОМПАНИЈА Tehnic Development d.o.o., како се у Србији зове предузеће преко којег је пословао "Геокс", у понедељак је и званично обавестила раднике да је друштво донело одлуку о ликвидацији, те да ће им решења о отказу бити послата на њихове кућне адресе као и да запослени имају права на одређену новчану надокнаду јављањем Националној служби за запошљавање у року од 30 дана од престанка радног односа.

ГЕОКС И ЗВАНИЧНО ИДЕ ИЗ ВРАЊА: Компанија Tehnic Development doo обавестила раднике да ће бити у ликвидацији

Раднике поруком на огласној табли обавестили да више не раде

Ово обавештење окачено је на огласној табли, једина је и прва званична информација од стране компаније упућене радницима који су још пре неколико месеци изразили бојазан да Италијани одлазе из Врања.

Као разлози за гашење "Геокса" у обавештењу су наведени тешки услови пословања читаве групације, још од 2018. године, гашење великог броја продавница "Геокса" у читавом свету, и смањено интересовање купаца за производни програм ове фирме, што је додатно постало изражено током пандемије.

Овим је стављана тачка на вишемесечне спекулације на тему одласка италијанског инвеститора из Врања, чиме око 1.200 радника остаје без посла. Компанија "Геокс" у Врању је пословала од 2016. године. У више наврата из државног врха речено је да радници неће остати без посла, најпре је то током недавне посете рекла премијерка Ана Брнабић, а затим и потврдио председник Александар Вучић који је конкретно најавио долазак новог инвеститора, те да ће осамдесет одсто радника који су остали без радног места затварањем фабрике обуће италијанске компаније "Геокс" добити нови посао.

НИСУ МОГЛИ ДА ПРАТЕ РАСТ ПЛАТА

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић је, након што је компанија "Геокс" из Врања обавестила запослене да иде у стечај, изјавила да је уверена да ће се у најкраћем року наћи посао за људе који су радили у "Геоксу", те да гарантује да нико неће бити заборављен. Брнабићева је рекла да је то процес који се природно дешава када постоје раст и развој једне економије, те да "Геокс" - не може да издржи раст минималне зараде у Србији".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)