ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ: Јунајтед група у Хрватској покренула хајку против Телекома и државе Србије

Novosti online

02. 08. 2021. у 17:32

ДРАГАН Шолак, у покушају да спречи пропаст Јунајтед групе на регионалном тржишту, хоће да оцрни сопствену државу и код Хрвата оптужује Србију за великосрпску хегемонију - поручио је генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић.

ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ: Јунајтед група у Хрватској покренула хајку против Телекома и државе Србије

Фото Д.Миловановић

Тајкун Драган Шолак и његова Јунајтед група покренули су бруталну кампању против Телекома Србија и државе Србије у хрватским медијима!

Владимир Лучић, генерални директор Телекома, смирено је одговорио: "Оптужбе да преко фудбала ширимо геополитички утицај Србије су бесмислене, ми се руководимо искључиво пословним интересима, за добробит наших корисника и наше компаније". 

Дан за даном, загребачке дневне новине "Јутарњи лист" и недељник "Национал" објавили су опширне текстове у којима жестоко нападају српски Телеком, директног конкурента Јунајтед групе на регионалном тржишту, али и државну политику Србије, оптужујући их да су кренули у великосрпску експанзију и да иза куповине права на емитовање утакмица Премијер лиге стоји политичких интерес званичног Београда против других држава у региону.

Телеком се шири и на Северну Македонију!

На трагу регионалног споразума Отворени Балкан, српски Телеком ће у Северној Македонији ускоро основати компанију која ће се звати “м:тел”, исто као Телекомове компаније у Црној Гори и БиХ, најавио је Владимир Лучић! 

- По добијању дозволе надлежних тела у Северној Македонији, прво ћемо тамошњим корисницима нудити услугу сателитске телевизије, а после ћемо се проширити на услуге мобилне телефоније и фиксног интернета. Ово не би било могуће без споразума Отворени Балкан, који релаксира укупну атмосферу у региону, носи са собом позитивни дух, а за нашу компанију је од огромног значаја - нагласио је Лучић. 

Шолакова компанија Јунајтед групе налази се у огромном финансијском проблему, на ивици банкрота: има дуговања од астрономских 3,3 милијарде евра са тенденцијом повећања на невероватне четири милијарде, бележи укупни губитак у пословању од 577 милиона евра, ове године су их напустили најбољи и најпознатији новинари, од Југослава Ћосића и Јелене Зорић до Миње Милетић, да би на крају изгубили од Телекома на тендеру за ексклузивна права на преносе утакмица Премијер лиге. 

Драган Шолак је због тога, у знак освете, прво у Србији, а сада и у Хрватској, организовао медијску кампању у којој се износе најпрљавије неистине и манипулације не само о Телекому већ и о држави Србији! 

Шолакова намера је да прикаже како ширење Телекома у региону бивше Југославије има за циљ политичко јачање Србије, па да на основу тога Европска унија, односно пре свих Европска комисија, заустави тржишну доминацију српског бизниса у региону. Овај тајкун, како би спречио пропадање “Титаника” од Јунајтед групе, хоће да оцрни сопствену државу и оптужи је на Западу за великосрпску хегемонију! 

Кренуо је Шолак у кампању, нимало чудно, од Хрватске, па су "Јутарњи лист" и "Национал", поред ширења страха од Србије, изнели и тврдње да ће корисници кабловских телевизија у тој земљи убудуће плаћати спортске садржаје Телекомове "Арене спорт" скупље него "Спорт клуб" Јунајтед групе.

Владимир Лучић, први човек Телекома Србија, у гостовању на ТВ Пинк одбацио је све оптужбе и објаснио да Јунајтед група пуне три године користи опробане механизме у борби против конкуренције!

- Откад је Телеком кренуо на пут опоравка и експанзије, пре око три године, непрестано смо на удару Јунајтед групе, која користи информативне медије у свом власништву као батину за дисциплиновање конкуренције, а сада су кренули да користе и неке медије у региону. Буквално све што су ових дана, као и иначе, писали о нама је неистина и манипулација, укључујући то да ће услуге Арена спорта у Хрватској поскупети. Ми хоћемо да преко спортских садржаја повећамо број корисника и ојачамо продају рекламног простора на Арени, да увећамо приходе и развијамо компанију - објаснио је Лучић. 

Подсетимо, на каналима Арена спорта гледаоци ексклузивно могу да гледају утакмице фудбалске Лиге шампиона и Лиге Европе, шпанску Примеру, италијанску Серију А, америчку НБА кошарку, а од следеће сезоне корисници Арене ће имати на располагању енглеску Премијер лигу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)