У СЕПТЕМБРУ ИДЕМ У ВРАЊЕ, РЕШИЋЕМО ПРОБЛЕМ У ГЕОКСУ: Председник Вучић поручио - радници ће добити посао, имаће и веће плате!

Novosti online

01. 08. 2021. у 19:55

ГОСТУЈУЋИ у Дневнику РТС, председник Вучић дотакао се и страних инвестиција у Србији.

У СЕПТЕМБРУ ИДЕМ У ВРАЊЕ, РЕШИЋЕМО ПРОБЛЕМ У ГЕОКСУ: Председник Вучић поручио - радници ће добити посао, имаће и веће плате!

Фото Танјуг

Он је истакао да највеће инвестиције у Србији јесу капиталне, додајући да су у питању највеће технологије, и то је оно, што, како подвлачи, Србија највише ради.

- Од Јумка, у коме ради 1.700 људи, којима расте плата, и о Врањској бањи, где је започет опоравак, а била је последња рупа на свирали, субвенционисање винограда... Много тога се урадило, много тога се променило. Врање је другачије место, а биће једно од најпознатијих места у Србији - наставља председник, говорећи о инфраструктурним радовима.

Поменуо је и проблем компаније “Геокс”.

- Што се тиче Геокса, две ствари су ту важне, морали смо прво да привлачимо инвеститоре, данас имамо капиталне инвестиције, данас је другачије, али помоћу субвениција смо имали запослене. Што се тиче радника Геокса, у 15. или 20. септембра идем у Врање. Већина радника ће добити посао, разговарамо са Немцима и Турцима, имаће и веће плате. Решићемо тај проблем.

Он је говорио и о новим инвестицијама.

- Преговарамо са једном турском и три немачке компаније, неке су фабрике обуће за наменску индустрију, а турска је аутомотив индстрија. Зато нам треба брзо гас од Лесковаца до Владичиног Хана и Врања. Готово сви ће добити посао, имају моју реч и то ћемо да завршимо пре Нове године - нагласио је Вучић.

Каже да је Србија пре имала радно интензивне индустрије, од 2012. године, како би се обезбедила запосленост људима и друга плата у породици, док сада имамо капиталне инвестиције - за производњу електромотора, машине за авионе, користе се највише технологије и савремене индустрије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)