ЕВО ШТА НЕ "ПРОЛАЗИ" ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД: Није проблем ако нема капица на вентилима или течности за прање ветробрана

Novosti online

01. 08. 2021. у 17:23

ОСИМ гужве у саобраћају, возачима муке задаје и технички преглед. Нови правилник унео је недоумице, грађани се жале на контролоре јер их враћају због разних ситница. Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић каже да грађани нису схватили да неисправност светлосних и светлосно-сигурносних уређаја јесте основ да се возило оцени као технички неисправно.

Ivan

01.08.2021. 17:34

To sa svetlima ili sijalicama jeste problem za većinu. Pogledajte na putevima. Osim na japanskim automobilima, retko na kojem radi kompletna signalizacija. To crkava non-stop. Od kuće do tehničkog na Fiatu, Renou, Pežou - crkne neka sijalica...

Nik

01.08.2021. 19:14

@Ivan - A u kupatilu kad ti pregori sijalica da li je zamenis ili vrsis nuzdu u mraku? Znaci nije problem sto pregoreva sijalica nego sto se ne odrzava. Jednostavno sve sto se ne odrzava propada... Ako nisi u situaciji onda prodaj automobil i zovi taksi.

Peđa

01.08.2021. 18:23

Jeste problem svetlosna signalizacija. Pogotovo ako vam tražu da imate ono što fabrički nije ugrađeno. Meni su proglasili vozilo tehnički ne ispravno jer nije radilo zadnje desno svetlo za maglu. Svetlo koje inače ne postoji ni na jednom autu na zadnjoj desnoj, već samo na levoj strani. Ali ajde, šta još znaju inžinjeri u fabrici vozila...

Dusan Erdevik

01.08.2021. 20:26

Brzopletost? Sve sprovodimo brzo i bez plana! Prvo je trebalo organizovati seminare za konrolore (ko gde i sta je bitno i obavezno) Ljudi su morali biti obuceni za taj odgovoran posao, a ne tek tako se prijavis (ja sam kontrolor jer imam alat). Moze li moler biti zubar jer je kupio ordinaciju? Rezultat tih neznanja placaju vlasnici vozila.

Sale

01.08.2021. 22:45

Ko to kaze da nema efekata pooštrene kontrole? Meni su sinoć maznuli ( odsekli ) katalizator. Danas sam umesto njega ugradio ,,cevku,, i dao svoj skroman doprinos ekologiji u nadi da će nadležni organi koji čuvaju našu imovinu, živote, zdravlje ..... Da se neradi izolovanom slučaju potvrdio je i ,,srećni,, vlasnik (još starijeg Logana) koji je kod majstora svratio po istom poslu. Ortak mi javljaja da se katalizator na Netu rentira za tehički, po 15e. Nije skupo. Čuvajte Vaše KATALIZATORE i zdravlje. Vaš komšija.