ТРЖИШТА ИНСПЕКЦИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: СББ мора да обустави наплату увећаних рачуна

Новости онлајн

31. 07. 2021. у 13:19

ПОТРОШАЧКА удржења огласила су недавно у вези проблема који се појавио између потрошача и компаније СББ.

ТРЖИШТА ИНСПЕКЦИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: СББ мора да обустави наплату увећаних рачуна

Архива

Наиме, током месеца априла СББ је своје кориснике обавестио да ће повећати месечне рачуне оним потрошачима који не пређу на електронску доставу рачуна. Ово је заправо значило да је СББ корисницима почео да наплаћује штампање и издавање рачуна у папирном облику, што је што је изричито забрањено чланом 12. став 4. Закона о заштити потрошача.

Због оваквог потеза компаније СББ, потрошачка удружења су средином маја против СББ-а поднели пријаву због повећања рачуна за 100 динара, односно због наплате издавања рачуна.

Тржишна инспекција је сада донела решење којим је наложено СББ-у да обустави ову праксу. Из компаније СББ-а одбијена је примедба потрошачких удружења. 

Тржишна испекција након два месеца донела је Решење којим се компанији СББ налаже да обустави наплату издавања рачуна.

Иако је одлуком Тржишне инспекције јасно утврђено да је дошло до кршења Закона, из компаније СББ још увек није прихваћен предлог да СББ добровољно обештети потрошаче, то јест да им врати оно што је до сада наплаћено путем увећања рачуна од 100 дин, те из потрошачких удружења најављују да ће против одговорних лица бити поднета прекршајна пријава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)