ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Нема више чекања у реду, на еУправи три нове услуге

Танјуг

31. 07. 2021. у 10:53

НА порталу еУправа доступне су три нове услуге које омогућују да се са само неколико кликова електронски добије уверење да се против физичког и правног лица не води кривични поступак, као и да правно лице није осуђивано.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Нема више чекања у реду, на еУправи три нове услуге

Фото: В. Данилов

Нове услуге развили су Влада Србије, Министарство правде и Канцеларија за ИТ и еУправу са циљем да се грађанима олакша прибављање тих докумената.

Представљању услуге е-Уверење у Другом основном суду у Београду присуствовала је премијерка Ане Брнабић која је рекла да се увођењем нових услуга додатно олакшава живот грађанима и да држава треба да служи као сервис грађанима 24 сата сваког дана у години.

- Грађани више не морају да излазе са посла и чекају у редовима испред судова да би добили потребна документа, држава ће им у сваком тренутку пружити ту услугу - рекла је Брнабићева.

Нагласила је да је држава завршила огроман посао и да су нове услуге веома важне, јер како каже унапређују ефикасност судства и упоредила то са значајем еРецепта у здравству.

- Овим се смањује административни и бирократски посао како би запослени у судовима могли да се бави и другим стварима и да тако подижу ефикасност правосуђа - навела је премијерка.

Представљању услуге еУверење присуствовали су министарка правде Маја Поповић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић и председница Другог основног суда Татјана Јеремић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)