ЕГИПАТ КАО ЕКОНОМСКИ ПАРТНЕР СРБИЈЕ: Атанасковић о привредној сарадњи две земље

Танјуг

29. 07. 2021. у 17:40

МИНИСТАРКА привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са делегацијом Египта, коју је предводио гувернер Јужног Синаја генерал мајор Кхалед Фода Садик, о потенцијалима привредне сарадње и инвестицијама.

ЕГИПАТ КАО ЕКОНОМСКИ ПАРТНЕР СРБИЈЕ: Атанасковић о привредној сарадњи две земље

Фото Министарство привреде

Атанасковић је посебан акценат ставила на сарадњу у области хотелијерства и истакла спремност да египатским инвеститорима представи потенцијале инвестиционих могућности, наводи се у саопштењу Министарства привреде.

- Наша земља има потенцијал и спремни смо да подржимо улагаче који тај потенцијал препознају и који желе да улажу у хотеле - истакла је Атанасковић и додала да Министарство привреде подржава инвестиционе пројекте у сектору услуга хотелског смештаја.

Садик је рекао да је управо то што предводи велику привредну делегацију један од показатеља да су заинтересовани за сарадњу, посебно у области туризма, додаје се у саопштењу.

Он је исказао заинтересованост за унапређење авио сарадње како кроз повећање броја летова, тако и на нивоу две авио компаније Ер Каира и Ер Србије.

Такође, изразио је спремност да у Египту представе туристичке потенцијале Србије.

Саговорници су се сагласили да традиционално добри односи између Србије и Египта представљају добру основу за унапређење економске сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)