СИНИША МАЛИ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Данас исплата награда за освајаче олимпијских медаља

Novosti online

29. 07. 2021. у 15:24

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да ће Милици Мандић, Тијани Богдановић и Дамиру Микецу, као и њиховим тренерима, данас бити исплаћене новчане награде због освајања медаља на Олимпијским играма у Токију.

СИНИША МАЛИ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Данас исплата награда за освајаче олимпијских медаља

Фото: Танјуг

Синиша Мали је истакао да се за освајање златне медаље добија 70.000 евра, за освајање сребрне 60.000 евра, а за бронзану медаљу 50.000 евра.

- Милици,Тијани и Дамиру, као и њиховим тренерима, данас ће бити уплаћене новчане награде које им припадају као освајачима олимпијских медаља. За то је укупно издвојено 360.000 евра - навео је министар Мали.

Он је подсетио да су новчане награде сада изједначене за екипне и индивидуалне спортове, и да су  знатно увећане у односу на претходне Олимпијске игре у Рију 2016. године, када се за златну медаљу добијало 45.000 евра (40.000 у екипном спорту), за сребрну медаљу 40.000 евра (35.000 евра у екипном спорту), а за бронзану 35.000 евра (30.000 евра у екипном спорту).

- Желели смо да повећамо награде за освајаче медаље на олимпијском такмичењу у Токију јер и на тај начин желимо да им се захвалимо за све што су учинили, и што чине за нашу земљу, за то што су нас учинили поноснима и срећнима и што су најбољи представници Републике Србије - рекао је министар Мали.

Он је још једном истакао величанствени успех Милице Мандић, Тијане Богдановић и Дамира Микеца на Олимпијским играма у Токију, додајући да су они пружили најбољи пример млађим генерацијама колико је важно бавити се спортом, тренирати, не одустајати и борити се за свој циљ.

Он је истакао и да су у Републици Србији знатно повећана издвајања за спорт, па су тако ребалансом буџета из априла месеца средства Министарства омладине и спорта повећана за 28,5%.

Том приликом је, рекао је министар, за Олимпијски комитет Србије опредељено додатних 118 милиона динара, како би се обезбедили максимални услови за квалитетне припреме наших спортиста и тимова за учешће на Олимпијским играма у Токију.

Министар је закључио да ће Република Србија наставити да улаже у спорт, који је неопходан за развој здравог духа и тела и за неговање правих вредности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)