ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ: "Телекому у интересу здрава конкуренција, то нас чини бољим и успешнијим"

Новости онлине

27. 07. 2021. у 15:28

"ТЕЛЕКОМ Србија пуне две деценије изнајмљује своју инфраструктуру СББ-у, сарађиваћемо и са Теленором, постојање нормалне конкуренције нас чини бољим и успешнијим".

ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ: Телекому у интересу здрава конкуренција, то нас чини бољим и успешнијим

Фото Д.Миловановић

- Постојање конкуренције није претња Телекому Србија, напротив, нама је у интересу да имамо здраву конкуренцију са којом ћемо се надметати у фер тржишним условима, јер само тако можемо као компанија да стално будемо бољи, да уводимо иновације, да се мењамо и напредујемо - поручио је генерални директор Телекома Владимир Лучић. 

Први човек српског државног лидера у телекомуникацијама нагласио је да ова компанија практично од свог оснивања заправо сарађује са конкуренцијом, да пуне две деценије не пример изнајмљује своју инфраструктуру свом директном конкуренту СББ-у, а да ће сада слично бити и са Теленором. 

- Телеком Србија жели да буде лидер на тржишту, како у Србији тако и у целом региону бивше Југославије, али то подразумева постојање конкуренције, од које само очекујемо пословање и понашање у складу са принципима фер, здраве и нормалне, тржишне утакмице. Само тако ћемо и ми из дана у дан бити све бољи - објаснио је Лучић у гостовању на ТВ Хаппy. 

Носиоци нове будућности 

Телеком Србија је основао посебни фонд за подршку такозваном стартап предузетништву, кој ће почети са радом у септембру, најавио је Владимир Лучић. “Ми смо прва компанија која оснива ‘цорпорате вентуре капитал’ фонд за подршку стартапима, у складу са новим законом који то омогућава”, нагласио је он. Овај фонд ће предводити професионални менаџмент, кој ће оцењивати и подржавати набоље идеје младих талентованих предузетника и иноватора пре свега у дигиталним областима. “Пробаћемо да будемо носиоци нове будућности”, поручио је први човек Телекома.

Што се тиче регионалних амбиција Телекома - да се успостави као лидер у пружању пре свега спортских садржаја, па ће на каналима Арена Спорта бити "први пут у историји најбољи спорт на једном месту" од енглеске Премијер лиге, шпанске Примере, италијанске Серије А преко Лиге шампиона и Лиге Европе до НБА - Лучић је објаснио пословну стратегију.

- Пословно, ми ћемо се у региону бивше Југославије развијати и повећавати наше приходе и добит кроз три аспекта. Први аспект је повећање броја корисника Телекома тамо где смо директно присутни као оператер, а то су Србија, БиХ и Црна Гора. Други аспект је очекивано значајно повећање броја гледалаца канала Арена Спорт у понуди других оператера, што је случај у Северној Македонији, Хрватској и Словенији. А трећи аспект нашег пословног развоја у региону јесте да ћемо преко најбољих и најатрактивнијих спортских садржаја значајно повећати приходе од оглашавања, односно продаје рекламног простора - објаснио је генерални директор Телекома.

Како је истакао, свако домаћинство од Триглава до Ђевђелије желеће да гледа Арену Спорт, јер такву понуду нема нико, а када на то додамо снажна улагања у серијску продукцију, у серијски програм који се прави на светском нивоу, јасно је да ће Телеком постати прави регионални лидер у производњи атрактивних медијских садржаја.

- Ми сада долазимо у ситуацију која јесте природна за нас, да Телеком Србија буде лидер у региону - закључио је Владимир Лучић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)