ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ ЋЕМО ПРЕТЕЋИ ХРВАТСКУ: Председник Вучић најавио БДП вредан 51 милијарду евра!

Танјуг

24. 07. 2021. у 22:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечарас да ће Србија ове године, већ за пет месеци, први пут претећи Хрватску по БДП-у у апсолутном износу, пошто ће Србија на крају 2021. имати БДП вредан 51 милијарду евра, док ће хрватски БДП бити нешто испод 51 милијарде.

ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ ЋЕМО ПРЕТЕЋИ ХРВАТСКУ: Председник Вучић најавио БДП вредан 51 милијарду евра!

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

- Ми ћемо до краја године први пут у својој историји, од 1941. када су формилиа НДХ и кроз републике бивше Југославије, као Србија никада нисмо имали БДП који је могао у апсолутним бројевима да се мери са њиховима - навео је Вучић.

Рекао је гостујући на Пинку да ће Србија већ за пет месеци по први пут претећи Хрватску у апсолутном износу БДП-а и подсетио да је српски БДП био када је водио Владу Србије 33 милијарде евра, а у то време је БДП Хрватске био 47 милијарди евра. За само седам или осам година смо за више од 50 одсто увећали апсолутни БДП Србије.

- То је успех Србије и разумем да неко има право да се љути. Ми са њима желимо добре односе и много боље него што су данас. Разумеме ту врсту љутње и потребу да у сваком тренутку унизите Србију, јер она у сваком смислу расте -  нагласио је Вучић.

Што се тиче доскочица, како је рекао из Хрватске , да је најбољи доказ за српску хегомонистичку политике чињеница да је свом сину дао име Вукан, Вучић је прокоментарисао: па моја породица је тешко страдала управо од усташке руке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)