РЕКОРДНА ПОДРШКА: Маја Гојковић о инфраструктури у области културе

Танјуг

23. 07. 2021. у 16:02

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић одржала је састанак са 43 градоначелника и председника општина у Србији, који су добили средства за обнову и изградњу инфраструктуре у области културе на конкурсу Министарства “Градови у фокусу 2021“ и том приликом истакла да ће Министарство наставити да улаже у инфраструктуру, што је кључно за даљи развој.

РЕКОРДНА ПОДРШКА: Маја Гојковић о инфраструктури у области културе

МКИ

Гојковић је рекла да је буџетом за 2021. годину опредељено близу 350 милиона динара, што је највише средстава до сада издвојено за подршку развоја културе на локалном нивоу путем овог конкурса и позвала представнике градова и општина да до краја године реализују све подржане програме.

Гојковић је такође нагласила да ће Министарство настојати да следеће године издвоји још више новца за развој инфраструктуре, што је кључно за унапређење области културе и уметности у локалним срединама, подстицање развоја креативности и културних разноликости, као и препознавање специфичности културног идентитета и одрживог развоја локалне заједнице.

Представници градова и општина информисали су овим поводом министарку о току реализације пројеката и плановима на њиховом спровођењу до краја године.

Поред тога, Гојковић је представила градоначелницима и председницима општина нови пројекат Министарства "Престоница културе Србије 2023. године", чији је циљ обнова и развој инфраструктуре и укупних културних садржаја у једној локалној самоуправи, како би се подигао квалитет културног живота и убрзао уметнички и туристички развој.

Градови и општине за овај пројекат могу да конкуришу од 2. августа до 2. септембра, након чега ће бити изабрана локална самоуправа која ће 2023. године понети ову титулу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)