ЗА ДИГИТАЛНЕ НОМАДЕ ИЗ СВЕТА: Министар задужен за иновације Ненад Поповић отворио стартап центар на Златибору

Б. Ца.

19. 07. 2021. у 22:14

МЕШТАНИ, гости Златибора, као и дигитални радници из целог света, моћи ће од сада на прелепој планини не само да одмарају већ и да раде.

ЗА ДИГИТАЛНЕ НОМАДЕ ИЗ СВЕТА: Министар задужен за иновације Ненад Поповић отворио стартап центар на Златибору

Поповић и Стаматовић на Златибору / Фото Танјуг

Тамо је у понедељак отворен Регионални иновациони смартсити центар у који је Влада уложила 20 милиона динара, а у коме ће подршку и савет пронаћи заинтересовани да покрену сопствени бизнис.

Према речима Ненада Поповића, министра без портфеља који је задужен за иновације и технолошки развој, приликом отварања Центра, Златибор је од сада уписан на иновациону и дигиталну карту Србије и целе Европе. Како каже, постао је део интегрисаног система 25 иновационих стартап центара и технолошких паркова у Србији.

- Центар је намењен мештанима, али и дигиталним и иновационим номадима из целог света, који поред одмора на Златибору могу у овом простору и да раде - нагласио је Поповић. - Биће и за све који желе да покрену свој бизнис. Они који желе да отворе своју фирму имаће маркетиншку, менторску, финансијску, рачуноводствену и правну подршку.

Како Поповић каже, све трошкове финансираће Влада Србије и општина Чајетина, јер им је жеља да се млади врате и покрену свој бизнис и допринесу развоју општине, регије и Србије.

Регионални иновациони смарт сити центар смештен је у згради Културног центра на Златибору.

ВИЗИЈА

ПРЕДСЕДНИК општине Чајетина Милан Стаматовић истакао је да је визија Златибора везана за иновациони и технолошки развој. Директор ИБЦ Златибор Дарко Ђуровић истакао је да је велика част бити део интегрисаног иновационог система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)