ПОМОЋ ЛЕСКОВАЧКИМ РАТАРИМА: Недимовић се састао са лесковачким произвођачима парадајза

Б.Ца.

19. 07. 2021. у 15:47

ПОШТО су незадовољни пољопривредници више пута бесплатно делили грађанима парадајз због ниске цене, која се на велико кретала прошле седмице од само 10 до 25 динара, министар пољопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са лесковачким произвођачима парадајза у селу Свирце.

ПОМОЋ ЛЕСКОВАЧКИМ РАТАРИМА: Недимовић се састао са лесковачким произвођачима парадајза

Фото: И. Митић

Најавио је помоћ државе у решавању њихових проблема. Улагње у прерађивачке и инфраструктурне капацитете у лесковачком крају, који је симбол за прозводњу парадајза.

Најавио је да ће министарство у наредних 15 дана помоћи пољопривредницима да реше нагомилане обавезе према банкама, како би им се евентуално пролонгирало измиривање дугова за време када буде добра цена.

- Пољопривредници на простору Јабланичког округа могу да очекују улагања државе у путну мрежу како би што лакше роба превозила, аутоматску противградну заштиту на планини Кукавици 2022. године, а договорено је и још неколико инвестиција по селима - рекао је Недимовић. - Преко надлежне фитосанитарне инспекције са полицијом, решићемо проблем злоупотребе ЦЕФТА споразума и неће се дозволити препакивање парадајза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)