ЕР СРБИЈА НАДМАШИЛА СВА ОЧЕКИВАЊА: Рекордан број летова - Изнајмљују авионе због огромне заинтересованости

Novosti online

18. 07. 2021. у 11:07

КОМПАНИЈА Ер Србија је обележила одличан јун, са 170.413 путника. То значи да је јун био најпрометнији месец за српског превозника од децембра 2019. године, пре избијања пандемије.

ЕР СРБИЈА НАДМАШИЛА СВА ОЧЕКИВАЊА: Рекордан број летова - Изнајмљују авионе због огромне заинтересованости

Фото: Танјуг

Ер Србија, национални авио-превозник и превозник Србије, премашио је бројке пре-пандемијског путничког промета и непрестано повећава фреквенцију и капацитет широм своје мреже. Да би задовољила растућу потражњу, посебно за чартерима, авиокомпанија је изнајмила авион Боинг 737-700 од компаније Смартвингс.

Компанија је обележила одличан јун, са  170.413 путника. То значи да је јун био најпрометнији месец за српског превозника од децембра 2019. године, пре избијања пандемије.

Бројка за јун 2021. такође је импресивна јер представља пораст од 68% у односу на мај 2021. године. Ер Србија сада превози више од половине свих путника на београдском аеродрому Никола Тесла. Бројка је износила 54,1% у јуну и 52% за К2 2021. То је 9% више у односу на 2019.

Мрежа авиокомпаније у јуну се састојала од 38 међународних дестинација, а најпопуларнији аеродроми су Тиват, у Црној Гори и Подгорица, затим Париз, Москва, Цирих и Њујорк. Коментаришуц́и импресивне резултате авиокомпаније у јуну, Јири Марек, генерални директор компаније Аир Сербиа за комерцијалу и стратегију, изјавио је:

- Резултати које смо постигли у јуну резултат су стратешког планирања, ефикасног препознавања пословних прилика и брзе реакције на промене на тржишту. Драго нам је да се ситуација полако креће у позитиван смер и да се потражња за ваздушним превозом непрестано повећава. Као регионални лидер, и даље смо посвећени интензивирању обима ваздушног саобраћаја где год можемо, како бисмо наставили да пружамо јаке везе између градова у региону, Европе, као и читавог света.

Нове руте и више фреквенција Ер Србија се тренутно шири на нова тржишта и негује невероватно снажну стратегију трансфера којом се види да авиокомпанија повећава број путника нудећи приступачне и честе опције трансфера у свом чворишту у Београду. Као пример ове стратегије, прошле недеље је Ер Србија значајно проширила партнерство са Туркисх Аирлинесом. До јула ове године Туркисх Аирлинес и Ер Србија заједнички су се делили на само неколико линија, укључујући међусобне летове Београд-Истанбул. Ново партнерство је далеко јаче, јер је Ер Србија добила приступ пет међународних и 11 домаћих линија Туркисх Аирлинес-а. Почетком јула, Ер Србија је закључила посебан споразум о размери са Лук ером, превозником Луксембурга, омогућавајући путницима који лете на Лукаировим линијама Луксембург-Београд да се даље повезују са три регионалне линије Ер Србија.

У исто време, Ер Србија је прошле недеље покренула нову линију, Краљево - Солун и још једну од Београда до Женеве у марту.

То значи да је авио-компанија током пандемије покренула четири потпуно нове руте. Да би удовољила растућој потражњи, посебно за чартерима у Турску, Грчку и Египат, Ер Србија је закупила боинг 737-700 Смартвингс, регистрован ОК-СВТ, који свакодневно обавља ротације са београдског аеродрома. Већина ротација су чартер летови, али неке су и редовне линије: данас је авион летео до Милана Малпенса и назад. Ер Србија је повукла целокупну флоту Боинг 737, коју је раније користила за чартере. Претпоставља се да авио-компанија није предвидела да ће се потражња за путовима тако брзо опоравити, па такође није продужила закуп за један А320 и један А319, преноси "Симплефлyинг".

(СимплФлајинг)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)