Документација за добијање кредите у Сбербанк од сада преко еУправе

Промо

15. 07. 2021. у 11:00

Настављајући са даљом дигитализацијом својих услуга, Сбербанк Србија је омогућила свим грађанима да своје личне податке и документацију, неопходне за добијање кредита, од сада достављају Банци у дигиталној форми и то преко портала еУправа.

Документација за добијање кредите у Сбербанк од сада преко еУправе

Фото: Промо

У питању је потпуно нова могућности на нашем тржишту, која носи назив „Моји подаци за банку“ и која је грађанима доступна управо на порталу еУправе.

Учешће у овом пројекту за Сбербанк је била прилика да се производи Банке учине још доступнијим грађанима, као и да им се омогући да од сада, много једноставније, брже и уз већи ниво личног комфора, поднесу захтеве за добијање и користе повољне кредите Сбербанк.

- Ово је изузетно значајан пројекат на првом месту за грађане, а затим и за читав банкарски сектор и државне службе. Пројекат „Моји подаци за банку“ ће допринети бржој дигитализацији нашег друштва, промени и унапређењу корисничког искуства. То значи да грађани од сада више неће морати физички да доносе различите потврде, изводе и документацију у неку од наших експозитура, већ све то могу да ураде много једноставније, односно путем портала еУправа – истакао је Владимир Бошковић, члан Извршног одбора Сбербанк Србија.

Фото: Промо

 

По његовим речима, услуга „Моји подаци за банку“ је доступна свим грађанима који имају свој налог на порталу еУправа, као и свој електронски ИД (своје личне параметре за двофакторску идентификацију – 2ФА) уз које већ данас могу да приступе својим подацима на порталу еУправа и да их уз највише нивое безбедности проследе банци.

- Услуга „Моји подаци за банку“ је почетак великог дигиталног процеса, посвећеног бољем повезивању државе са привредом. Сигуран сам да је ово само почетак и да ћемо у периоду који следи сви заједно наставити са унапређењима ове услуге, али и развојем потпуно нових и иновативних дигиталних сервиса. За коришћење услуге „Моји подаци за банку“ потребно је да грађани, осим налога на порталу еУправа, имају и свој електронски ИД. Те параметре је данас могуће добити само у државним органима у око 150 градова и општина. Управо због тога, Сбербанк ће веома брзо омогућити не само својим клијентима, већ и свим грађанима Србије да свој електронски ИД потпуно бесплатно добију и у нашим експозитурама. На тај начин, Сбербанк ће пружити додатни допринос у процесу креирања дигиталног идентитета грађана Србије, а што ће значајно унапредити пословање у нашој земљи и креирати нове дигиталне процесе – истакао је Бошковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)