ПРЕДСЕДНИК: Привредни раст у првих шест месеци осам одсто

Танјуг

14. 07. 2021. у 11:28

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да је прва прогноза да је привредни раст Србије, у првих шест месеци, осам одсто, што је, констатовао је, фантастичан резултат.

ПРЕДСЕДНИК: Привредни раст у првих шест месеци осам одсто

Фото: Инстаграм

- Имали смо само минус 1 одсто раст прошле године, и зато је ово импресиван резултат. Можда неко има шест или седам одсто раста, али то су они који су имали минус 15 или минус 10 раста - објаснио је он.

Вучић је, након обиласка Инжењерског центра компаније ЗФ у Панчеву, одговарајући на питање новинара какви су економски параметри и да ли имамо довољно новца у буџету, као и колико овакве компаније доприносе расту, рекао да су компаније попут ЗФ „лек, спас и живот за Србију“.

- Што се тиче првих шест месеци дефицит је мањи од предвиђеног буџетом за милијарду евра. Срећан сам због 30 одсто те милијарде због увећаних прихода, али нисам задовољан због мање потрошених пара. Волео бих да смо имали још више уложеног у јавне инвестиције, јер би то подстакло даље привредни раст - указао је он.

Вучић је поновио да је ниво страних директних инвестиција у првих шест месеци 1,72 милијарди евра.

- Не заборавите да живимо у корона време, срећан и поносан сам на Србију што имамо такве резултате у ово време - подвукао је он.

Казао је да се сутра у 18:30 затвара трезор НБС, па ће тада знати податке за јул.

- Сутра иде уплата ПДВ-а, акција, и свега другог на основу чега можемо говорити о резултатима овог месеца - указао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)