ВУЧИЋ СЕ СЛОЖИО СА ЂУКАНОВИЋЕМ: Интерес грађана је најважнији!

С. С. Р.

03. 07. 2021. у 22:41

ПОСЛАНИК СНС Владимир Ђукановић објавио је на Фејсбуку да је замолио колеге парламентарце да повуку из процедуре аутентична тумачења закона о заштити потрошача, корисницима финансијских услуга и облигационим услугама.

ВУЧИЋ СЕ СЛОЖИО СА ЂУКАНОВИЋЕМ: Интерес грађана је најважнији!

Фото: П. Милошевић/Танјуг/Сава Радовановић

Како је рекао са његовом молбом се сложио и председник Александар Вучић, јер је интерес грађана најважнији.

Како су "Новости" већ објавиле седница скупштинског Одбора за уставна и законодавна питања, која је требало са буде одржана у понедељак, како би се расправљало о аутентичним тумачењима закона о заштити потрошача, заштити корисника финансијским услугама и облигационим односима, је отказана.

У овим документима, посланици су заузели став који је ишао у корист банкама, а на штету на десетине хиљада грађана који су тужили банке, јер су им за кредите, посебно стамбене, наплаћивале трошкове мимо закона. Парламентарци сада, у овим објашњењима закона тврде да су банке смеле да наплаћују ове "намете", што је у супротности са већином до сада донетих судских одлука у корист оштећених клијената.

Током дана у јавности су се појавиле информације о седници одбора, а грађани који су тужили банке су се нашли у недоумици шта ће се даље дешавати и да ли ће терет трошкова судског процеса, уколико се аутентична тумачења усвоје, пасти на терет грађана. Како "Новости" сазнају, седница је отказана због консултација.

Против доношења аутентичних тумачења су и адвокати, који су се огласили саопштењем да је недопустив овакав утицај на судство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)