ПОТРЕБНЕ ДОДАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ: Отказана седница о тужбама грађана против банака

С. С. Р.

03. 07. 2021. у 20:23

СЕДНИЦА скупштинског Одбора за уставна и законодавна питања, која је требало са буде одржана у понедељак, како би се расправљало о аутентичним тумачењима закона о заштити потрошача, заштити корисника финансијским услугама и облигационим односима, је отказана, сазнају "Новости".

ПОТРЕБНЕ ДОДАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ: Отказана седница о тужбама грађана против банака

Фото И.Маринковић

У овим документима, посланици су заузели став који је ишао у корист банкама, а на штету на десетине хиљада грађана који су тужили банке, јер су им за кредите, посебно стамбене, наплаћивале трошкове мимо закона.

Парламентарци сада, у овим објашњењима закона тврде да су банке смеле да наплаћују ове "намете", што је у супротности са већином до сада донетих судских одлука у корист оштећених клијената.

Током дана у јавности су се појавиле информације о седници одбора, а грађани који су тужили банке су се нашли у недоумици шта ће се даље дешавати и да ли ће терет трошкова судског процеса, уколико се аутентична тумачења усвоје, пасти на терет грађана.

Како "Новости" сазнају, седница је отказана због консултација. Против доношења аутентичних тумачења су и адвокати, који су се огласили саопштењем да је недопустив овакав утицај на судство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)