ПРВИ КОНКУРСИ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Услове за државно суфинансирање испунило 67 локалних самоуправа

Г. Ћировић

26. 06. 2021. у 07:03

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе и министарка рударства и енергетикe Зорана Михајловић је у Краљеву уручила уговоре представницима укупно 67 градова и општина широм Србије, који су испунили услове за реализацију пројекта енергетске санације стамбених објеката.

ПРВИ КОНКУРСИ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Услове за државно суфинансирање испунило 67 локалних самоуправа

Фото: Depositphotos

За субвенционисање програма побољшања енергетске ефикасности домаћинстава - замену столарије, фасадне изолације или система за грејање - Министарство енергетике и јединице локалне самоуправе укупно ће издвојити 459,34 милиона динара, а 50 одсто неопходних средстава обезбеђиваће грађани.

Фото Г. Ћировић

Локалне самоуправе ће, по правилнику Министарства, прве јавне позиве намењене компанијама и фирмама које ће изводити радове расписати најкасније до 10. јула. Потом следи јавни позив заинтересованим грађанима и стамбеним заједницама.

- Грађани ће имати све информације, а услови на конкурсу, уз најосновније ствари попут личне карте, броја станара и рачуна за струју, биће да живе у свом, легализованом стану или кући, или да су бар у том процесу. Прве потписане уговоре очекујем у августу, а прве радове у септембру. Рачуни за електричну и топлотну енергију грађанима би требало да буду нижи за око 20 одсто, а потрошња смањена за око 47 милиона киловат-часова, што је годишњи рад три топлане просечне величине - закључује Зорана Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)