БОРИЋЕ СЕ ЗА ЕКОЛОГИЈУ: НАЛЕД изабрао нови Управни одбор

С. Б.

24. 06. 2021. у 15:22

НОВИ Управни одбор НАЛЕД-а у наредне четири године предводиће Станка Пејановић (Hisense), Игор Вукашиновић (Апатинска пивара), Светислав Атанасов (Coca-Cola), Горан Ковачевић (Гомеx) и Владислав Цветковић (PwC) испред чланова из редова привреде.

БОРИЋЕ СЕ ЗА ЕКОЛОГИЈУ: НАЛЕД изабрао нови Управни одбор

НАЛЕД

Представници локалних самоуправа биће Никола Дашић (Крагујевац), Горан Цветановић (Лесковац) и Никола Вучен (Смедеревска Паланка), а цивилног сектора Тијана Гајић (Pexim fondacija), одлучили су чланови НАЛЕД-а на 15. годишњој и 8. изборној скупштини организације, чија је свечана седница данас одржана у хотелу "Хајат".

Реформски приоритети новог руководства и приоритети НАЛЕД-а до 2025. по одлуци чланова биће заштита животне средине, развој еУправе, сузбијање сиве економије и развој здравственог система. Следе подршка јачању предузетника, малих и средњих предузећа, унапређењу пореског система, као и модернизацији општинских услуга и унапређењу имовинско-правних питања и услова за градњу.

- После три године на челу Управног одбора поносан сам на остварене резултате и то што смо испунили 98% циљева стратешког плана развоја НАЛЕД-а, реализовали више од 30 пројеката, израдили више од 150 анализа, истраживања и других публикација, учествовали у више од 40 радних група Владе за израду прописа. Такође сам поносан на 30 решених препорука Сиве књиге, 50.000 пријављених сезонских радника у пољопривреди, више од 300.000 позитивно решених захтева за градњу, милион поднетих захтева за упис у катастар преко еШалтера и друге успешне реформе којима смо допринели. Али више од свих бројки, поносан сам на снажне темеље на којим сада живи наша заједница, са више од 300 посвећених чланова из привреде, академске заједнице, јавног и цивилног сектора и тимом врсних стручњака Извршне канцеларије, као и угледом јединствене, највеће и најзначајније приватно-јавне асоцијације у Србији - рекао је одлазећи председник УО Владимир Новаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)